Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) “Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro” sloganıyla düzenlediği 13. Kıbrıs Tiyatro  Festivali’nde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu  “Halktan Biri” oyununu sergiledi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Yaşar Ersoy’un uyarlayıp yönettiği,  YDÜ-AKKM’de sahneye konan iki perdelik politik güldürü tarzındaki oyunu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve bazı Belediye Meclisi üyeleri de izledi.

Yaklaşık bir aydır süren Kıbrıs Tiyatro Festivali, Türkiye’nin önemli özel tiyatrolarından Dostlar Tiyatrosu’nun “Nazım ile Brecht Kabare” oyunu ile kapanıyor. Usta tiyatrocu Genco Erkal ve Tülay Günal’ın oynadığı müzikli kabare adeta dünyaca ünlü şairler Bertolt Brecht ile Nazım Hikmet’in şiirsel yolculuğuna dönüşüyor.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Yönetmen Yücel Erten’e plaketini verdikten sonra yaptığı konuşmada,1 Eylül Dünya Barış Günü’nde kültür-sanatın dünya barışına ve Kıbrıs’taki barışa katkı yapacağına inanan insanlardan biri olarak 1987 yılındaki anılara yolculuk yaptığını ve Aristofanes’in Barış adlı oyununu Lefkoşa Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisinin, Yaşar Ersoy’un ve o zaman Kıbrıs’ta bulunan oyunun yönetmeni de olan Yücel Erten’in çabalarıyla zorlukları aşıp Güney Kıbrıs’ta sahnelemelerini hatırladığını kaydetti.

Akıncı, kapıların kapalı olduğu o dönemde sınırlar ötesine tiyatroyu taşıma sürecinde Yücel Erten’in katkılarını asla unutamayacağını vurguladı.

Akıncı, “Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro’ sloganı ile gerçekleşen festivalde bu yıl Aziz Nesin, AST, Yücel Erten ve LBT bizi uyandırmaya devam ediyor ve en büyük alkışı da bu arkadaşlar hak ediyor” dedi.

1442913839.jpg

1442913836.jpg

1442913837.jpg

1442913838.jpg