Kültür Dairesi’nin düzenlediği; “4. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi”, 52. Kütüphane Haftası’nın ilk günü olan 28 Mart Pazartesi günü saat 10.00’da Milli Kütüphane’de açılıyor.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, Kültür Dairesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği “Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi” sergi öncesi; Kültür Dairesi Personeli ve Fotoğrafçı Ceyhan Özyıldız koordinatörlüğünde, Atatürk Meslek Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi fotoğrafçılık kulübü üyesi 35 öğrencinin katılımıyla İskele Boğazı, Boltaşlı, Avtepe ve Kuruova’da yapıldığı belirtildi.

Atölye eğitimini deneyimli fotoğrafçılar Yıltan Taşçı, Osman Yüksek, Mehmet Türkelman, Mustafa Evirgen, Ramadan Gümüşok ve Mehmet Gökyiğit’in verdiği kaydedilen açıklamada, öğrencilerin, atölye çalışmasına öğretmenleri Muammer Arıkbuka, Hülya Küçük, Didem Üstat Ercan ve aynı zamanda fotoğrafçı da olan Doğay Erçağ sorumluluğunda katıldığı ve deneyimli fotoğrafçılarla birlikte çalışma imkanı bulduğu anlatıldı.

İskele Boğazı’nda balıkçı barınağı, Boltaşlı’daki Panaya Kanakaria Kilisesi, Avtepe ve Kuruova bölgelerindeki geleneksel Kıbrıs evleri, kültürel miras alanları ve doğal güzelliklerin fotoğraflandığı çalışmada çekilen fotoğraflar, “4. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi”nde sergilenecek.

Hafta boyunca açık kalacak sergide, etkinliğe katılan öğretmen, fotoğrafçı ve öğrencilere katılım belgesi de verilecek.