Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ – SEM) bünyesinde çalışmalarını yürüten Ada Işığı Çocuk Korosu, popüler çocuk şarkılarından oluşan konser verdi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu, müziklerini Yrd. Doç. Dr. Ali Gürsan Saraç’ın yaptığı şarkıları, drama ve dans eşliğinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen konserle müzikseverlere sundu.

Etkinliğin açılışında konuşan DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu Şefi Erkan Dağlı, Ada Işığı Çocuk Korosu’nun bir üniversite bünyesinde kurulmuş olan ilk çocuk korosu olduğunu belirterek, bu yıl üçüncü yaşlarını kutladıklarını söyledi. Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen çocuk korosu etkinliklerine katıldıklarını da vurgulayan Dağlı, marka olma yolunda ilerlediklerini kaydetti. Popüler çocuk şarkılarını seslendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Dağlı, çocuk ritimlerini farklı boyutlara taşımak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Gürsan Saraç da açılış konuşmasında, çocuk müziğinin dünyada yükselen bir trend olduğunu söyleyerek, DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu’nun Türkiye’de dikkat çektiğini ifade etti. Yakın zamanda internet üzerinden Ada Işığı Çocuk Korosu’nun şarkılarının dünyaya açılacağını müjdeleyen Saraç, ilerleyen günlerde velilerin de katkılarıyla engelliler için yardım projeleri de düşündüklerini kaydetti.

Danslarda, Cyprus Dans Education Center’in dans öğrencilerinin yer aldığı gösteride, Başak Sanart Drama ve Müzik Merkezi öğrencileri de sahne aldı. Konserin ilk bölümünde DAÜ –  SEM Ada Işığı Çocuk Korosu, çocuk şarkılarından oluşan 7 eser seslendirdi.

Piyano eşliklerini Özkan Boyacıoğlu’nun yaptığı konserde, koroyu Koro Şefi Erkan Dağlı yönetti. Konserin ikinci yarısında besteci Yrd. Doç. Dr. Ali Gürsan Saraç’ın 5 bestesi seslendirildi ve etkinlik drama – dans eşliğinde gösteri sunuldu. Etkinliğe DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu’nun yanı sıra DAÜ – SEM Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu, konserde seslendirdikleri 5 şarkıdan oluşan çocuk şarkıları albümü çok yakında ITunes ve Google Store gibi müzik marketlerde yer alacak. Koro, ayrıca eğitim müziği amacıyla ilköğretim okullarında kullanılmak üzere CD olarak yayınlayıp, dağıtımını yapmayı planlıyor. DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu, Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan KKTC Uluslararası Korolar Festivali’nde de sahne alacak.