Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programına bu hafta Başak Sanart Drama ve Müzik Merkezi Direktörü Başak San konuk oldu.

Başak San programda drama ile nasıl buluştunuz sorusuna, “Doğu Akdeniz İlkokulu’nda müzik öğretmenliği yaptığım yıllarda bir drama atölyesinde eğitim almaya başladıktan sonra bu alanda devam etmek istedim” şeklinde cevap verdi. San, daha sonra 2012 yılında kendi okulunu açarak orada müzik ve drama çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Başak San, en çok merak edilen sorulardan biri olan tiyatro ile dramanın farkını anlattı. Tiyatroda bir metne bağlı çalışıldığını, dramada ise tamamen doğaçlama bir çalışma yaptıklarını bildiren Başak San, böylelikle dramanın çocukların dil gelişimine, yaratıcılıklarına ve hayal güçlerine katkı koyan bir süreç olduğunu vurguladı. Drama hakkında bilgiler verilen söz konusu programda, Başak Sanart Drama ve Müzik Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan bir gösteri de izleyicilerle paylaşıldı.    

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 12 Aralık 2015 Cumartesi günü, 20:15 – 21:00 saatleri arasında, Kanal SİM’de izleyici ile buluşacak.