Raif Uzkan

Açılışı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve AML Müdürü Akcan Erdoğa birlikte yaptı.

10 Haziran’a kadar açık kalacak sergide, Atatürk Meslek Lisesi öğrenci ve kursiyerlerinin 2 bin 125 eseri sergileniyor.

ERDOĞA

Sergi açılışı öncesi konuşma yapan AML Müdürü Akcan Erdoğa Atatürk’ün kültür ve sanata verdiği öneme işaret etti.

İnsan hayatında boş vakit geçmemesi gerektiğini, kişilerin vaktini en iyi şekilde değerlendirmesinin mutluluğu ve başarıyı getireceğini kaydeden Erdoğa, el sanatları, seramik, tasarım, yiyecek ve diğer ürünlerden oluşan serginin sosyal alanda işbirliğinin en önemli örneğini gösterdiğini de belirtti.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova 1 yıl boyunca ortaya konan emeklerin sergilendiği güzel bir sergi olduğunu ifade ederek, geçen yıl da aynı sergiyi açarak eserleri yakından görme fırsatı bulduğunu anımsattı.

Kültür ve sanattan mahrum kalan bir ülkenin devamlılığının olmasının mümkün olmadığını kaydeden Berova, hem öğrenci hem kursiyerler olarak emeği geçenlere teşekkür etti.

1465280954.jpg

AKINCI

Meral Akıncı okulun aynı zamanda 60. yılının kutlandığını belirterek, Atatürk Meslek Lisesi’nin “Akşam Sanat Okulu”, “Atatürk Kız Enstitüsü”, ardından da karma okul haline dönüşümünün aşamalarından bahsetti ve söz konusu süreç içerisinde okula emek veren tüm eğitimcilere teşekkür etti.

Günümüzde meslek okullarına talebin az olduğuna da dikkat çeken Akıncı, üretimin önemine vurgu yaparak, insanın her ne yaşta olursa olsun üretmeyi bırakmaması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı, Akıncı, Berova Harmancı ve Erdoğa tarafından yapıldı.

Sergide eserleri bulunan 240 civarında kursiyere de katılım belgeleri verildi.

1465280956.jpg

1465280957.jpg

1465280963.jpg