Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) geçtiğimiz yıl ilk kez kutlanan Dünya Koro Müziği Günü, bu yıl daha kapsamlı konserlerle kutlanacak.

8 Aralık tarihi, IFCM (International Federation for Choral Music), ACDA (American Choral Directors Association) ve UNESCO tarafından Dünya Koro Müziği Günü olarak ilan edilmiştir. Koro Müziği Günü, dünyanın birçok yerinde konserlerle kutlanmaktadır.

DAÜ Eğitim Fakültesi’nden alınan bilgiye göre, bu kapsamda düzenlenecek olan etkinlikte DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Korosu yanında, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Otello Çoksesli Korosu, DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu ve EMU Classical Choir (DAÜ Klasik Koro) konser verecekler.

7 Aralık 2015 Pazartesi günü, saat 20:00’de, Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan konserde dünya koro edebiyatı yanında, Türk ve Kıbrıs çoksesli halk türküleri de seslendirilecek. Koroları Erkan Dağlı, Rana Uluçay ve Macchew Okogea yönetecekler. Konsere giriş ücretsiz olacak.

afis-005.jpg