Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Türk Müziği Topluluğu, bahar konserlerine hazırlanıyor.

Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin genellikle şehir merkezlerinde gerçekleşmesi nedeniyle bu etkinlikleri takip edemeyen kesimlere ulaşmayı hedefleyen Devlet Türk Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği konserinin ilkini 29 Mart saat 20:00’de Beyarmudu Belediyesi, Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde verecek.

Çalışmalarını Kültür Dairesi Sanatçısı ve Devlet Türk Müziği Topluluğu Şefi Tuncay Langal yönetiminde sürdüren Devlet Türk Müziği Topluluğu, bu kez 8 yıldan beri Kültür Dairesi’ne hizmet eden topluluk üyesi, Şef Lale Langal yönetiminde sahne alacak.

Devlet Türk Müziği Topluluğu,  keman, kanun, klarnet, ud, gitar ve ritim sazlardan oluşan orkestra eşliğindeki konserinde herkesin severek dinlediği şarkılara yer verecek.

Şarkıların sürpriz olacağı konserde Yıldırım Gürses, Teoman Alpay, Şekip Ayhan Özışık, Suat Sayın ve Erkin Koray gibi unutulmaz bestekârların Yeşilçam’da klasikleşmiş eserleri de seslendirilecek.

Konser, halka açık ve ücretsiz olacak.