Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Türk Müziği Topluluğu, dün akşam Beyarmudu Belediyesi’nin Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde Türk Sanat Müziği Konseri verdi.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Lale Langal'ın şefliğinde halka açık olarak düzenlenen konserde Yıldırım Gürses, Teoman Alpay, Şekip Ayhan Özışık, Suat Sayın ve Erkin Koray gibi unutulmaz bestekârların Yeşilçam’da klasikleşmiş eserleri seslendirildi.

BAŞKURT: "HAYATI ANLAMLAŞTIRMAK İÇİN"

Konser öncesi bir konuşma yapan Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, hayatı biraz anlamlaştırmak ve farklılaştırmak adına Beyarmudu’ndaki müzikseverlerin yanında olduklarını söyledi.

Devlet Türk Müziği Topluluğu hakkında bilgiler veren Başkurt, konserlerin gerçekleşmesinde emeği geçen Şef Tuncay Langal ve tüm ekibe teşekkür etti.

1459324046.jpg

EDİP: "BİZİM İÇİN ANLAMI BÜYÜK"

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de Devlet Türk Müziği Topluluğu’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bölge halkına güzel bir gece yaşatmanın kendileri için çok büyük anlamı olduğunu söyledi.

Edip, ilerleyen süreçte yeni bir konser için de şimdiden çalışmalara başladıklarını belirtti.

LANGAL: "TURNE BAŞLANGICINI BEYARMUDU’NDAN YAPTIK"

Devlet Türk Müziği Topluluğu Şefi Tuncay Langal ise bahar konserleri kapsamında ülke çapında bir turneye çıkmayı hedeflediklerini ve bunun başlangıcını da Beyarmudu'ndan yaptıklarını söyledi.

Turnenin amacının büyük şehirlerin dışında yaşayan vatandaşların her etkinliğe katılamayışından hareketle Türk müziğini onların ayağına getirmek olduğunu ifade eden Langal, bölge insanlarını Türk Sanat Müziği ile buluşturacaklarını söyledi.

Konser sonunda Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel ve diğer yetkililer tarafından konsere emeği geçenlere katılım belgeleri verildi.