Kıbrıs Türk halkının en önemli değerlerinden biri olan el sanatlarını yaşatmak için 1962 yılında kurulmuş olan KKTC El Sanatları Kooperatifi, her yıl yaptığı geleneksel “Yeni Yıl – Yılbaşı İndirimi”ni bu yıl da gerçekleştiriyor.

KKTC El Sanatları Kooperatifi Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yalın Aktoprak tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Aralık’ta başlayacak olan ve 31 Aralık’a kadar devam edecek olan yılbaşı indiriminde kooperatifin ürettiği her türlü el sanatları ürünlerine (Lefkara, Lapta İşi, Koza, Dantal, Dokuma, Kalbur, Sele-Seper vs) satış fiyatından yüzde yirmi indirim yapılacak.

Satışlar, Lefkoşa’da yer alan tarihi Büyük Han’da, 09.00-17.00 saatleri arasında kooperatifin satış mağazasında gerçekleşecek.

Aktoprak açıklamasında, “KKTC El Sanatları Kooperatifi, değer bilir saygı değer ve duyarlı vatandaşlarımızı, hem indirimlerden istifade etmeye hem de Kıbrıs Türk Kültürü’nün en önemli ürünü olan el sanatlarını yaşatmak için özveriyle çalışan ve çoğu köylerimizde yaşayan emekçi kadınlarımıza destek olmaya davet eder” ifadelerine yer verdi.