Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) yeni oyunu “Ev” ile tiyatro severlerle buluştu.

Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği “Ev” oyununun, dün akşam gerçekleşen prömiyerine Meclis Başkanı Sibel Siber,Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı,  TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, HP Başkanı Kudret Özersay,  bazı belediye meclis üyelerinin yanısıra sanatseverler katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Deniz Çakır, Kıymet Karabiber, Hatice Tezcan, Asu Demircioğlu, Melihat Beşe ve Aytunç Şabanlı’nın rol aldığı tek perdelik oyun sonrasında, LTB Kültür Sanat Şubesi Amiri Kıymet Karabiber oyunda emeği geçenleri sahneye davet etti.

HARMANCI: “ACILARIMIZLA YÜZLEŞMEYİ BAŞARAMADIK UMARIM BUNDAN SONRA BAŞARIRIZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, konuşmasında, oyuncuları, kostümden ışığa tüm emeği geçenleri ve yazar-yönetmen Aliye Ummanel’i tebrik etti.

Harmancı “Kıbrıs ve bölge coğrafyası acılarla çok tanışık  ama ne Kıbrıs ne de bölgemiz acılarla yüzleşmeyi başaramadı. Artık halının altına süpürdüğümüz bu hatıralarımızı, acılarımızı birer öğreti haline getirerek huzur ve barış içinde yaşayacağımız ve oyunun içinde de geçtiği gibi bir daha savaş acıları, bir daha kadın ve çocuk ızdırapları yaşanmayacak bir bölgeye ve Kıbrıs’a ulaştırmamızı umarım. Bu oyun umarım bir kez daha yaptıklarımızla ve yaşadıklarımızla bizlerin yüzleşmemizi sağlar ve bir daha yapmama fırsatı tanır. Herkesi bir kez daha kutluyorum” dedi.

1457174140.jpg

UMMANEL: “GÖÇLER BİR DAHA YAŞANMASIN VE BİR KERE DAHA BÖYLE HİKAYELERE MAHAL VERMEYELİM”

Oyunun yazarı ve yönetmeni Aliye Ummanel ise bu oyunu sahnelenmesi gerektiğine inandıkları için tüm ekibe teşekkür etti.

Ummanel “göç geçmişin de günümüzün de bir meselesi ve dünyanın bir sorunu.Göçler bir daha yaşanmasın diye umarak bu oyunu hazırladık. Bu oyunu bu toprağın kadınlarının hikayelerinden oyunlaştırdım. Ne yazık ki böyle hikayelerimiz var. Bana biri anlatımlarıyla biri de yaşantılarıyla en çok ilham veren iki annem var. Biri salondaki Erşen Ummanel’dir. Bir daha da böyle hikayelere mahal vermeyelim. Asu Demircioğlu arkadaşımıza da birkaç gün önce yaşadığı kazanın acısına rağmen sahnede olduğu için ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

1457174124.jpg

HER CUMA-CUMARTESİ SAHNELENECEK

“Ev” her Cuma ve Cumartesi akşamı saat 20:00’de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda seyircilerle buluşacak. Oyun için yer ayırmak isteyen tiyatroseverler 22 78 782 numaralı telefondan Belediye Tiyatrosu’na ulaşabilecek.

1457174103.jpg