Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği’nin (FODER) “Lapta’da Huzur” sergisi İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda açıldı.

FODER’in Kültür Dairesi  katkıları ile  gerçekleştirdiği  belgesel fotoğrafçılık eğitimi kapsamında  3 ay boyunca  Lapta Huzurevi’nde  yaptığı çalışmaların ürünü olan  serginin açılışını İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı birlikte gerçekleştirdi.

Lapta Huzurevi sakinlerinin günlük yaşamlarını yansıtan 125 fotoğraftan oluşan ve toplumsal  farkındalık yaratmak amacıyla  açılan sergi, 25 Mart’a kadar gezilebilecek.

GÖKYİĞİT

FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit sergi açılışı sırasında yaptığı konuşmada,  3 ay önce çok farklı bir proje ile yola çıktıklarını, sergiye gösterilen ilginin seçimin ne kadar isabetli olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Gökyiğit,  gelecek kuşaklara bırakılabilecek en önemli belgenin fotoğraf olduğunu, yaşlılığın da yaşamda  çok özel bir dönem olduğunu ifade  etti.

AKANSOY

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da,  sergiyi “çok önemli ve değerli” bir etkinlik olarak nitelendirerek,  Lapta Huzurevi’nin bakanlık olarak  hassasiyet gösterdikleri  mekanlardan biri olduğunu, sıklıkla ziyaret  ettiklerini söyledi.

Lapta Huzurevi’nin 37 sakini bulunduğunu ve her birinin özel hikayesi  olduğunu söyleyen Akansoy,  el ele verip bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini, toplum olmanın bunu gerektirdiğini vurguladı.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi  Meral Akıncı da,  Lapta’nın  nadide huzur dolu bir yer olduğunu belirterek,  böyle bir yerdeki huzurevinin de sakinlerine huzur verdiğini kaydetti.

Meral Akıncı,  Lapta Huzurevi’nin imkanlarının kısıtlı olduğuna dikkat çekerek,   buradaki insanların üretime katılabileceği ortamların oluşturulması gerektiğini söyledi.

Meral Akıncı Lapta Huzurevi’ni kendisinin de zaman zaman ziyaret ederek buradaki yaşlılarla iletişim kurduğunu, FODER üyelerinin de 3 aylık sürede kurdukları bağın  fotoğrafla  sınırlı kalmayacağını, ileride de devam edeceğine inandığını söyledi.

1458580482.jpg

1458580501.jpg

1458580518.jpg