Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, bu gece saat 21:00’de YDÜ AKKM’de sahnelenecek Talimhane Tiyatrosu’nun “Göl Kıyısı” oyununun, oyunculardan birinin yaşadığı önemli bir sağlık sorunu nedeniyle zorunlu olarak iptal edildiği duyuruldu.

Açıklamada, bu üzücü durumdan ötürü seyircilerden özür dilendi.

Oyun için bilet alan seyirciler bilet ücretlerini cuma gününden itibaren 09:00-15:30 saatleri arasında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan geri alabilecek.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiberde konuyla ilgili açıklamasında, “Bu üzücü durum, belli bir zaman dilimi içinde insan insana icra edilen ve bu yüzden güzel olan tiyatro sanatının bir başka yüzüdür. Bu konuda seyircimizin anlayışına sığınıyoruz. Festivali programımız diğer oyunlarla devam edecektir” dedi.

Talimhane Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve “Göl Kıyısı” oyunu Yönetmeni Mehmet Ergen de,  “Severek geldiğimiz Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde tiyatroyu çok seven ve değer veren bu seyirciyi bu gece yalnız bıraktığımız için derin üzüntü içindeyiz. Oyuncumuzun en kısa zamanda iyileşmesini dileriz. Yoğun turne programımıza severek oynadığımız bu sahnede kısa bir ara vermek zorunda kaldık. Seyircimizden bunun için özür dileriz” ifadelerini kullandı.