Gönendere Hürriyet Sineması Türk Film Afişleri Sergisi (1952-65) Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’nde açıldı.

Açılışa bazı milletvekilleri, siyasi parti başkanları, eski bakanlar, belediye başkanları, emekliler ve diğer ilgililer katıldı.

Sergi, 22 Nisan tarihine kadar mesai saatleri içerisinde gezilebilecek.

1460731195.jpg

ARTAM

Gönendere Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Artam, serginin açılışı öncesi yaptığı konuşmada, 55 yılı aşkın süredir koleksiyon halinde tuttuğu tarihi belge niteliğindeki afişler sayesinde sergiyi gezeceklerin nostaljik bir yolculuğa çıkacaklarını kaydetti.

Hürriyet Sineması’nın 6 Ağustos 1960 tarihinde “Görmeyen Gözler” filmiyle açıldığını ve büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Artam, Gönendere ve çevresinde Türk filmleriyle ilgi odağı haline gelen Sinemanın, benzer işletmelerin kurulmasına da öncülük ettiğini ifade etti.

Artam, sergi açılışının benzer arşiv sahibi vatandaşlara örnek olmasını diledi.

30 Nisan’da “4. Kültür Sanat Şenliği”nin Gönendere’de yapılacağını belirterek, herkesi bu etkinliğe katılmaya davet eden Artam, aynı gün Türk film yıldızlarından Göksel Arsoy’un katılımıyla bir Sinema ve Kültür Evi’nin hizmete açılacağını kaydetti.

Şenlik çerçevesinde ayrıca tarihi su sarnıcının da açılarak turizme kazandırılacağını belirten Artam, bunun da hayırlara vesile olmasını diledi.

Artam’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı ve sergi gezildi.

1460731194.jpg