Kültür Dairesi’nin himayelerinde 9-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’na katılan sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, Girne Halk Kütüphanesi’nde kalabalık bir sanatsever topluluğunun katılımıyla açıldı.

Etkileşimli Drama Derneği’nin hazırladığı açılış seremonisiyle başlayan etkinlikte, daha sonra Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Proje Koordinatör ve Küratörü İpek Denizli Karagöz ile Etkileşimli Drama Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Elçin Altan, mum yakarak serginin açılışını gerçekleştirdi.

Proje Koordinatör ve Küratörü İpek Denizli Karagöz, kadın sanatçılar buluşmasının nasıl ortaya çıktığını anlatarak, projeye katkı koyanlara teşekkür etti. Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da, daire olarak ülkede kültürel ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilerek yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ve bu amaçla birçok faaliyet yürüttüklerini belirtti. Tunçalp Daire bütçesi çerçevesinde sanatçıların özellikle uluslararası içerik taşıyan projelerini desteklediklerini de söyledi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, belediye hizmetlerinin yanı sıra kültür sanat hizmetlerin gelişmesine de ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını belirtti. Kültür Dairesi himayelerinde gerçekleştirilen etkinlikte daha sonra sanatçılara katılım sertifikaları ve organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyanlara teşekkür belgeleri verildi.

KKTC, Belçika, Türkiye, Bosna, Slovenya, Hindistan ve Ukrayna’dan 13 sanatçının eser ve birer adet video art çalışmasının yer aldığı sergi, 20 Mart 2015 tarihine kadar mesai saatleri içinde ziyaret edilebilecek.

Birincisi geçtiğimiz yıl düzenlenen “II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması” sergisinde sanatçıların buluşma öncesinde yaptıkları birer ve buluşma çerçevesinde yaptıkları ikişer eser ile birlikte, sergi süresince projeksiyonla yansıtılacak bir de “video art” yer alıyor.

kadinsanatcilarresim2.jpg