Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin himayelerinde düzenlenen  “II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması”nın tanıtımı yarın yapılıyor.

15 Mart’a kadar sürecek etkinlik tanıtımı saat 10.00’da Girne’de Oğuz Veli Ortaokulu’nda yer alacak.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün konuşmalarının ardından Etkileşimli Drama Derneği’nin öncülüğünde oyunlar ve duvar resim çalışması yapılacak.

Koordinatörlüğü ve küratörlüğünü Kıbrıslı Türk Ressam İpek Denizli Karagöz’ün yaptığı Sanat Buluşması, Etkileşimli Drama Derneği ile işbirliğinde ve Girne Belediyesi’nin desteğiyle düzenleniyor.

KKTC’den Bedia Kale, Nilgün Güney, Bahar Çıralı, İpek Denizli Karagöz ve Zühre Özkaraman’ın yer alacağı Sanat Buluşması’na, Belçika’dan Carla Ferilli, Bosna’dan Meliha Teparic, Hindistan’dan Poonam Chandrika Tyagi, Türkiye’den Emine Tokmakkaya ile Şefkat İşlegen ve Ukrayna’dan Nataliya Tarnay ve Anton Ryzhykh olmak üzere toplam 12 sanatçı katılıyor. Slovenya’dan Agata Povlovec isimli sanatçı ise çalışmasını gönderiyor.

II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması, sanatın ve kültürün uluslararası boyutlara taşınması, kadının ve sanatın toplumdaki yerinin bir kez daha görülmesi ve dünya emekçi kadınlar gününe vurgu yapmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yarın Girne Halk Kütüphanesi’nde başlayacak açık atölye çalışmaları halka açık olacak. Sanat çalışmaları sonucunda ortaya çıkacak eserler, Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sergilenecek. Açılışı, 14 Mart’ta saat 18.30’da yapılacak sergi 20 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.