KKTC Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile mozaik sanatçısı Gülsün Karadayı ve Gülçin Sökücü organizatörlüğünde Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına “Benim Şapkam Mozaik” sergisi düzenlenecek.

Sergiyle ilgili basın toplantısı Saray Otel’de düzenlendi.

KARADAYI

Mozaik Sanatçısı ve Akdeniz –Karpaz Üniversitesi Resim Kulübü Müdürü Gülsüm Karadayı serginin 7 Mart Pazartesi saat 18.30’da Bedesten’de Meral Akıncı tarafından açılacağını söyledi.

14 Mart’a kadar açık kalacak sergide yer alacak Türkiye ve dünyadan sanatçıların eserlerinin Old Mosaic Restoran ve Bedesten’de sergileneceğini, gelirinin Vakfa bağışlanacağını kaydeden Karadayı, vakıfın belirleyeceği bir kişiye de Akdeniz-Karpaz Üniversitesi’nden 4 yıllık tam burs verileceğini kaydetti.

Eserleri sergilenecek 150’yi aşkın sanatçının yaşadıkları ülkelerde ödüllü sanatçılar olduğunu belirten Karadayı, mozaik, seramik ve yağlı boya konusunda önde gelen isimler olduğunu ifade etti.

AYAR

Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Ayar da, bu tip bir etkinliğe katkı koymaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sergiden elde edilecek gelirin yine güzide bir derneğe bağışlanacağını kaydeden Ayar, Vakıflar İdaresi’ne de etkinliğe ev sahipliği yapacak olmasından dolayı teşekkür etti.

DEVECİ

Akdeniz-Karpaz Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdür yardımcısı Alican Deveci de Gülsüm Karadayı’nın resim konusunda değerli bir kişi, KKTC genelinde çok sevilen bir öğretmen olduğunu ve onun teklifinden sonra katkı yapmaya karar verildiğini söyledi.

İNCE

Vakıf  Koordinatörü Övgü İnce de Gülsüm Karadayı’ya, Gaziantep Kültür ve Dayanışma Derneği’ne, Vakıflar İdaresi’ne, Old Mosaic Restoran’a ve Allah Aşkına KKTC’yi Yeşillendirme ve Öksüzleri Koruma Derneği’ne katkıları için teşekkür etti.