Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü olan dün, 4. oyunu "Sarı Köpek”i sahneledi.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı, Ali Şaşkara’nın yönettiği oyun, Devlet Tiyatroları’nın eski fuayesinden dönüştürülen Küçük Sahnesi’nde oynandı.

Dün ilk kez sahneye konan oyun öncesi Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Koordinatörü Durali Güçlüsoy bir konuşma yaptı.

Güçlüsoy, Dünya Tiyatro Günü’nde tiyatro severlerin karşısına yeni bir oyunla çıkmış olmaktan mutluluk duyduğu ifade etti.

Hummalı çalışma ve uğraşlar sonucu bu sezon 4. oyunu ortaya koyduklarını belirten Güçlüsoy, tüm sanatçı, emekçi ve tiyatro severlerin Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı.

Oyun öncesi Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın Dünya Tiyatro Günü bildirisi de okundu.

“İNSAN KALABİLMEK İÇİN…”

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Sanatçısı Özlem Özkaram tarafından kaleme alınan bildiride, "İnsan kalabilmek için, farkına varıp direnmek, direnip değiştirebilmek için. En çok da şimdi tiyatroya ihtiyacımız var" vurgusu yapıldı.

Oyunun Yönetmeni Ali Şaşkara, oyunda; toplumdan ötekileşmiş iki mahkumun hikayesinin ele alındığını belirterek, özellikle son günlerde yerinden göç etmek zorunda kalıp ötekileşen insanlar olması nedeniyle, hayatın gündemine uygun özgürlük temasının işlendiğini söyledi.

Şaşkara, oyunun Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının fuayesinde oynanmasının da kendileri için ayrı bir gurur olduğunu ifade ederek, temennisinin 17 yıl önce yanan salonlarına bir an önce kavuşmak olduğunu belirtti.

“Sarı Köpek” adlı oyun her cuma saat 20.00’de Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Küçük Sahne’de seyirciyle buluşmaya devam edecek.