Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk yazın hayatını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla 1949 yılından beri düzenlenen ve dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul gören 67. Frankfurt Kitap Fuarı’ndaki yerini aldı.

Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkelerin ve yayınevlerinin katıldığı, yayınevleri ve yazarların çeviri, kitap yazımı gibi antlaşmalar yaptıkları, ülkelerin kitaplarını ve yazarlarını tanıttığı fuar bu yıl 14-18 Ekim tarihleri arasında düzenlendi.

Kültür Dairesi tarafından Kıbrıs Türk Yayınları Standı kurulan fuara, kültür sanat alanlarında çeşitli görüşmeler yapmak amacıyla Şair Arif Albayrak katıldı.

Kültür Dairesi koordinasyonunda katılım sağlanan fuarda, 2014 Ekim - 2015 Ekim tarihleri arasında KKTC’de basılmış yayınlardan oluşan bir derme ile açılan Kıbrıs Türk Yayınları Standı’nda Kültür Dairesi personellerinden Elif Bilokcuoğlu ve Hatice Kırcıoğlu görev yaptı.

Fuarın 14 Ekim tarihindeki açılışının ardından Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik ile TC Turizm ve Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül’ün ziyaret ettiği Kıbrıs Türk Yayınları Standı fuar süresince kitap profesyonelleri ile kitapseverleri ağırladı.

Kültür Dairesi’nin Kıbrıs Türk Yayınları Standı’nda yer alan kitapları tanıtmak amacıyla Türkçe ve İngilizce olarak hazırlayıp bastırdığı, tasarımını Kültür Dairesi Personeli Leman Ünverdi’nin yaptığı katalog dağıtıldı. Standı ziyaret eden ilgililere kitaplar hediye olarak da verildi.

14 Ekim'de açılan ve ilk 3 gün sektör temsilcilerinin ziyaret ettiği fuar, son iki gün ise tüm ziyaretçilere açıldı. Fuarda, 100'den fazla ülkeden yaklaşık 7 bin sektör temsilcisi, kitap, elektronik kitap ve dijital uygulamalarını sergiledi.

Bu yıl Endonezya'nın "onur konuğu" olduğu fuarı yaklaşık 275 bin kişi ziyaret ederken, yaklaşık 9 bin 900 gazeteci de fuarı takip etti. Bu yılki fuarda geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 2 artış gerçekleşti.

Yazarları, gazetecileri, profesyonelleri ve kültür iletişimcilerini bir araya getiren fuarda 4 binden fazla etkinlik düzenlendi.