Arzu Köprülü

Sanem Koç, Türk Ajansı Kıbrıs (T.A.K) Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya “Annem ne Cesurmuş” kitabını takdim etti.

LTB Toplumsal cinsiyet eşitliği birimi çalışanı Sanem Koç, tarihe her zaman ilgi duyduğunu ve kendi tarihini sorgulamaya başladığı bir dönemde Kıbrıs’ta kadın ve çocukların dahil olduğu çeşitli eylem fotoğraflarına ulaşmasıyla 11 kadının yaşam öykülerinin yer aldığı Annem ne Cesurmuş kitabını hazırlamaya başladığını anlattı.

Araştırma yaparken “ben bilmiyorsam çoğu insan da bilmiyordur” diye düşünerek kitabı yazmaya karar verdiğini belirten Koç, çeşitli meslek ve yaş gurubundan 11 kişinin yaşam mücadelesine yer verdiği Annem ne Cesurmuş kitabının satışından elde edilecek gelirinLTB Toplumsal cinsiyet eşitliği birimi tarafından kurulum aşamasında olan LTB kadın dayanışma evine bağışlanacağını ifade etti.

1462966686.jpg

SAYGILI

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ise, değişen ve gelişen yaşam şartlarında bazı değerlerin yok olduğunu ifade ederek bu tür kitapların kaynak açısından çok önemli olduğunu ve Kıbrıs Türkü’nün erkeği kadar mücadeleci olan kadınının da hakkını veren eserlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Bu mücadeleleri birilerinin elini taşın altına koyup, emek verip biraya getirerek kitap haline getirmesi gerekirdi bunu da siz yaptınız” diyen Saygılı, anneler gününde öğrencilerinin de kendisine bu kitabı hediye ettiğini belirtti.