Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, daire, Kıbrıs Türk yazın hayatını tanıtıp daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’na katılırken, Kıbrıs Türk sanatını da yurtdışına taşımak hedefiyle ARTİST 2014/24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’ndaki yerini alacak. 

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’nin organizatörlüğünde 8-16 Kasım tarihleri arasında eş zamanlı gerçekleştirilecek fuarlar, Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen Türkiye ve yurt dışından 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda, söyleşi, panel, imza günleri, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 270 etkinlik gerçekleştirilecek.

Türk Sineması’nın 100. yılı olması nedeniyle “Sinemamızın 100 Yılı” temasıyla kapılarını açacak 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda bu yıl onur yazarı Atilla Dorsay olacak.

Onur konuğu ülkesinin ise Macaristan olacağı İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda KKTC de, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yayınları” standı ve Kıbrıs Türk ressamların eserlerinin yer alacağı bir sergi açacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Kültür Dairesi koordinasyonuyla katılacağı fuarda, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’ın başkanlık edeceği KKTC heyetinde, sergi komiseri olarak görev yapacak Güzel Sanatlar Memuru Bedia Kale ile kitap stand görevlisi olarak dönüşümlü çalışacak Kütüphane Memurları Ceyhan Özyıldız, Tuğba Arkan, Aysun Avcıkadir ve Rukiye Kaymak yer alacak.

Kıbrıs Türk yazın sanatını temsilen Dr. Bülent Dizdarlı’nın ve Kıbrıs Türk sanatını temsilen Hüseyin Özinal’ın da bulunacağı KKTC heyeti, yarın İstanbul’a gidecek.

35 ülkeden 91 yayınevini ağırlayacak 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’ndaki Salon 2 Stand 601B adresli KKTC Yayınları standında, Yazar Bülent Dizdarlı’nın ve Fuara kendi imkanları ile katılacak Yazar Özlem Çatal Eserer’in imza günleri de düzenlenecek.

Fuarın açılacağı 8 Kasım Cumartesi günü ve 9 Kasım Pazar günlerinde gerçekleştirilecek imza günü etkinliği çerçevesinde Yazar Dr. Bülent Dizdarlı, “Dünyanın Merkezinde Hayatla Polemik”, “Güneşe Kaçmak”, “Kuyu Mezarları Ülkesi” ve “İmhotep’in İzinde 50 Cefa 50 Deva” isimli kitaplarını imzalayacak.

Yazar Özlem Çatal Eserer’in “İçimdeki Ayaz” isimli kişisel gelişim kitabını imzalayacağı imza günü ise 15-16 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.