Kültür Dairesi ülkemiz KKTC’de gerçekleştirilen tüm sanatsal ve kültürel etkinlikleri tek çatı altında toplayarak bir takvim oluşturmak amacıyla kolları sıvadı.

Kültür Dairesi, gerek sanatçıların, gerekse kurum, kuruluş ve derneklerin, KKTC’de düzenleyecekleri tüm sanatsal ve kültürel etkinliklerinin bir arada bulunacağı bir takvim oluşturmak ve Kültür Dairesi’nin adresi www.kultur.gov.ct.tr olan web sitesinden sanatseverlere duyurmak hedefiyle bir çalışma başlattı. Daire, ülkede düzenlenen sanatsal ve kültürel etkinliklerin; yeri, zamanı ve içeriği hakkındaki bilgileri toplayabilmek için, ilgili sanatçı, kurum, kuruluş ve derneklere bir yazı göndererek bilgi talep ediyor.

Oluşturulacak takvim sayesinde ilgili kesimlerin gerçekleştirmeyi planladıkları etkinlik ile aynı tarihte başka bir etkinliğin olup olmadığı da kontrol edilerek gerçekleştirilecek sanatsal ve kültürel etkinliklerin tarihlerinin çakışma olasılığı da en aza indirilecek.

Kültür Dairesi’ne ulaştırılacak bilgiler doğrultusunda güncellenecek ajanda çalışmasının eksiksiz olarak tamamlanabilmesi için, bu alanda faaliyet gösteren ve kendilerine Kültür Dairesi’nden yazı ulaştırılamayan tüm kesimlere, [email protected] adresinden veya 227 54 56 ve 228 77 49 numaralı telefonlardan Daire’ye ulaşarak bilgi vermeleri çağırısında bulunuluyor.

Gerçekleştirilecek ve Daire’ye bilgisi ulaştırılacak etkinlikler, Kültür Dairesi tarafından gerek sosyal medya, gerekse e-posta yoluyla da tüm sanatseverlere duyurulacak. KKTC’de gerçekleştirilen sanatsal ve kültürel etkinliklerden haberdar olmak isteyenlerin Kültür Dairesi’ni Twitter’den @KKTC_Kultur, Facebook’tan ise KKTC Kültür Dairesi adreslerinden takip edebilecekleri ve e-posta yoluyla bilgi almak isteyenlerin ise e-posta adreslerini Daire’ye bildirmeleri rica edildi.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre yürütülen bu çalışmayla Daire ile kültür sanat alanında faaliyet gösteren tüm kesimler arasındaki iletişim daha da artırılarak, var olan bağın güçlendirilmesi de hedefleniyor.