Kuzey Kıbrıs, bu yıl 4’üncü düzenlenen “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”ne katılacak.

17 Nisan -23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bienal’e katılım için son onay tarihi 20 Mart, son teslim tarihi ise 12 Nisan olarak açıklandı.

“Uyandırma Servisi, GÜNAYDIN” konseptiyle düzenlenecek Bienalin tanıtımı Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında yapıldı.

Bienal ile çocuk ve gençlerin farklı sanat dallarıyla uğraşmasının sağlanması, çevreye ve kendilerine duyarlılıklarının artırılması amaçlanıyor.

DÜZGÜN

Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, basın toplantısındaki konuşmasında, “Bienal çocuklara ve gençlere çok şey katacak” diyerek bunun KKTC için bir ilk olduğunu vurguladı.

Düzgün, İstanbul’daki deneyimin ardından Kasım’da 1’inci Kültür, Sanat ve Gençlik bienalini Kuzey Kıbrıs’ta düzenleyeceklerini kaydetti.

ŞAHİN

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin de basın toplantısında bir konuşma yaptı.

Enstitü hakkında bilgi veren Şahin, 44 ülkede merkezleri bulunduğunu ve 2023’e kadar bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kıbrıs’a özgü sanat eserlerinin, modern sanatla birleşerek Bieanal aracılığıyla sanatseverlerle buluşabileceğini söyleyen Şahin, “Hem Türkiye’de hem de Kuzey Kıbrıs’ta farklı sanat dallarında atölyeler düzenliyoruz. Eserleri İstanbul’a taşıma niyetindeyiz” dedi.

ATEŞİN

Sanatçı Ayhatun Ateşin de basın toplantısında bir sunum yaptı. Sunumuna ‘Sanat suç barındırmaz” diyerek başlayan Ateşin, bienale 4-18 yaş arası tüm çocukların katılabileceğini söyledi. Ayhatun Ateşin, bienal ile çocukların farklı sanat dallarıyla tanışacağını ifade etti.

“Sanatta sürdürülebilirlik önemli” diyen Ateşin, “Eğitimcilere bu noktada büyük iş düşüyor” ifadesine yer verdi.