Çevreyle ilgili sorunlara dikkat çekmek, doğal çevrenin korunması gerektiğine vurgu yapmak üzere her yıl dünyanın farklı ülkelerinde çeşitli etkinliklerin düzenliği “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kapsamında Lefkoşa’da fotoğraf sergisi açılacak.

Hasan Sarpten'in Biyologlar Derneği Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Doğa ve İnsan” temalı fotoğraf sergisinin Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Biyologlar Derneği işbirliğinde Çevre Platformu’nun desteğiyle açılacağı kaydedildi.

Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların objektiflerine takılan doğa fotoğraflarına ev sahipliği yapacak sergi 6 Haziran Pazartesi günü saat 17.00’de Lefkoşa’da Saçaklı Ev’de açılacak. Serginin açılışı öncesinde “Çevre Günü” dolayısıyla bir de resepsiyon verilecek.

“Doğa ve İnsan” temalı fotoğraf sergisinin ülkede artan çevre sorunlarına, doğanın insan için önemine, dünyada kıyaslanabilir tek üstünlüğü olan doğal çevrenin korunmasına dikkat çekeceğini söyleyen Sarpten, “Doğa sevgisini içinde taşıyan ve fotoğrafların büyüsünü keşfetmek isteyen herkesi sergimize bekliyoruz” dedi.