Uluslararası Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali bugün başlıyor.

Namık Kemal Meydanı’nda saat 21.30’da, “Ozan Orhon ve Muhteşem 90’lar” konseriyle başlayacak festival, çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle 28 Temmuz’a kadar sürecek.

Açılış konseri halka açık ve ücretsiz olacak.

Festival kapsamında gerçekleşecek tüm etkinlikler; Othello Kalesi ve Salamis Antik Tiyatro’da yer alacak ve saat 21.30’da başlayacak.

Festivalde yarın Othello Kalesi’nde, Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nun Kanaviçe adlı oyunu sahnelenecek.

11 Temmuz Akşamı Salamis Antik Tiyatro’da, Oğuzhan Koç sahne alacak. 13 Temmuz’da Bob Marley’in oğlu Julian Marley’in konseri gerçekleşecek. 15 Temmuz’da Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun Bozan Oratoryosu izleyiciyle buluşacak.

Volkan Konak 18 Temmuz’da Salamis Antik Tiyaro’da olacak. 19 Temmuz’da İstanbul Meydan Sahnesi’nin Pijamalı Adamlar oyunu seyirci ile buluşacak. 21 Temmuz’da Pink Martini festivalde yer alacak. 22 Temmuz’da Tolga Erzurumlu Othello Kalesi’nde vereceği konserle festivale  katılacak.

25 Temmuz’da Koray Avcı Salamis Antik Tiyatro’da olacak. 26 Temmuz’da Süleyman Akosman A Chunk Of Funk projesiyle Othello Kalesi’nde konser verecek. 28 Temmuz’da Los Vivancos Flamenco topluluğu gösterisiyle festivalin finalini yapacak.

Kanaviçe ve Pijamalı Adamlar Oyunu, Tolga Erzurumlu Konseri, Achunk Of Funk by Süleyman Akosman konseri 10 TL; Oğuzhan Koç, Volkan Konak ve Koray Avcı konserleri 20 TL; Julian Marley, Pink Martini ve Los Vivancos konserleri 30 TL ücretle izlenebilecek.

Uluslararası Mağusa Kültür sanat ve Turizm Festivali’nin kombine biletleri de var. Kombine biletler 150 TL’den satışa sunuldu.

Festival biletleri Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler, Deniz Plazalar’dan ve etkinlik girişlerinden temin edilebilir. Festival ile ilgili ayrıntılı bilgilere Gazimağusa Belediyesinin internet sitesi www.magusa.org adresinden ulaşılabilir.