“Az önce yalnızlık şubesinden aradılar; ‘kalbin kaza yaptı’ dediler; ‘kaç yaralı var’ dedim; ‘bir pişmanlık, iki yalan, bolca iftira’ dediler; ‘tutuklu muyum’ diye sordum; müebbet hapis istediler…”

Bu şiir, Mahmut Anayasa’nın “Aşk Şarap Tadındadır” adlı yeni kitabında topladığı  şiirlerden sadece biri. Lefkoşa’daki barı yanında yazıları ve şiirleriyle tanınan, sosyal medyanın  etkin kullanıcılarından Mahmut Anayasa, “Ruhumun firar etmiş halleri” diyerek şiirlerinden bir kısmını kitapta topladı.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde piyasaya çıkan kitaptaki şiirler “aşk’ın pazartesi sendromu”, “ortaya karışık halüsünasyon salatası”, “beni zorla hayat hoşuma gidiyor”, “memlekette kimliğim aynada siluetim yok” başlıkları altında toplanmış. Aykırı ve farklı kimliğini yansıtan şiirler...

Mehmet Yaşın’ın arka kapakta yazdığı gibi, “Lefkoşa’ya yolu düşenler önceleri Anayasa Bar, şimdilerde ise Gatrish Bar olarak bilinen aykırı fakat bir o kadar da farklı ve Kıbrıslı olan bir mekan görecekler… Sahibi Mahmut Anayasa bu şiirlerde de, yönettiği barla koşut bir atmosfer yaratıyor…”