KKTC Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile mozaik sanatçısı Gülsün Karadayı ve Gülçin Sökücü’nün Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına düzenlediği “Benim Şapkam Mozaik” sergisi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı tarafından açıldı. Bedesten’deki sergi 14 Mart’a kadar açık kalacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Meral Akıncı açılışta yaptığı konuşmada, kadınların, sadece kendi yörelerinde değil, her zaman ve her yerde bir mozaik gibi kadın olmanın ortak özelliklerini taşıdığını söyledi.

Dünyanın neresinde olursa olsun kadının aynı duyguları taşıdığını kaydeden Akıncı, “İnanıyorum ki bu gece, bu sergide kadınların ortak dünyalarında oluşturdukları ortak yaşamları, ortak duyguları sergilemişlerdir” dedi.

“YARDIMLARIN GİDECEĞİ YER ÇOK ÖNEMLİ”

Kazanılacak parayla yardım yapılacak olmasının önemine vurgu yapan Akıncı,katkı koyan herkese teşekkür etti.

Akıncı, “Siz ürettiniz, biz de destek koyacağız. Çünkü yardımların gideceği yer çok önemlidir. Onlara vereceğiniz küçük bir katkı belki de onların hayatını kurtaracaktır. Bundan sonra da bu tür yapılacak sergilere her türlü katkıyı sağlayacağım” şeklinde konuştu.

“BARIŞ SÜRECİNE KATKIDA BULUNALIM”

Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu etkinliğe gelirken genç bir kadın bana, sizlere iletmek üzere mesaj gönderdi. Şu anda biz müzakere sürecinden geçiyoruz. Çok önemli bir aşamadayız. Biz herkesimden, her düzeyde, tüm farklı insanların bir araya gelmesiyle bu aşamada bu barış sürecine bir katkıda bulunalım. Bir mozaik gibi barış kültürü içerisinde müzakerecilerimize bu düşüncelerimizi iletelim. Bu arkadaşımızın mesajını buradan iletiyorum”

1457450352.jpg

“MOZAİK FARKLILIKLARIN BÜTÜNLEŞMESİ DEMEK”

Meral Akıncı, serginin isminin “Benim Şapkam Mozaik” olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Mesleğimden dolayı bunu anlamlandırmaya çalıştım. Mozaik, farklılıkların bütünleşmesi demek. Farklı parçalar, kendi içlerinde farklı ama bir araya geldikleri zaman ayrı bir bütün oluştururlar.

Mozaik, gerek kültürlerde, gerekse de yapılarda bize bir bütün olarak yansıyor. Daha sonra şapkayı düşündüm. Otoritemiz midir, yoksa bizi koruyan bir araç mıdır”

Akıncı, Gaziantep’in de ayrı bir mozaiğe sahip olduğuna dikkat çekerek, “Farklı medeniyetler, dinler, insanlar, kültürler ve sanatların toplandığı bir yer” ifadesini kullandı.

DİĞER KONUŞMALAR

Törende söz alan heykeltıraş Leman Cankat,  “Günün anlamı tarihinde gizli. Öncelikle biz kadınlar, bir gün, bir ay değil, her gün kadın olduğumuzun gurur ve onurunu taşıyarak yaşamayı kendimize hedef edinelim” dedi.

Cankat’ın ardından Gülçin Sökücü ve Gülsün Karadayı söz alarak konuşma yaptı.Sökücü konuşmasında, Türkiye’nin dört bir yanından sanatçı kadınların etkinliğe katıldığını belirterek, “Kendileri güzel bir sergi sunacaktır” diye konuştu. Karadayı da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’ya, sanata ve sanatçıya verdikleri değerden ve destekten dolayı teşekkür etti.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Seda Selçuk Tanova da  konuşmasında, etkinliğe destek verenlere teşekkür ederek, “Bu bağışlarınızla şu an 70 çocuğa maddi ve manevi destek veriyoruz” dedi.

1457450318.jpg

1457450321.jpg

1457450322.jpg

1457450353.jpg