Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi’nde (MGA) Kadın El Sanatları Atölyesi’nin sergisi açıldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı çerçevesinde düzenlenen sergiyi Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter izlenime açtı.

El Sanatları Atölyesi’ndeki 35 kadın kursiyerin Lefkara işi, kurdele, altın işi, keremit boyama, ahşap boyama ve tel kırma gibi üretimleri Kadın El Sanatları Sergisi Mağusa Gelişim Akademisi Tesisi’nde, yarın saat 21.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

1457522082.jpg

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın haklarına dikkat çekilmesi ve farkındalık yaratılması için yapılan etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.

Kadınların toplumdaki öneminin ve değerinin yılda bir gün değil hergün hatırlanması gerektiğini kaydeden Arter, ailenin temeli kadınların karar mekanizmalarında etkin olmasının öneminin büyük olduğunu ifade etti.

1457522084.jpg

YAPICIOĞLU

MGA Kadın El Sanatları kursiyeri Meltem Yapıcıoğlu da konuşmasında, kadınların bir araya gelerek hem yeni şeyler öğrendiklerini, hem dostluklar kurduğunu ifade ederek, kadınların ürettikleriyle var olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yapıcıoğlu, kendilerine bu fırsatı veren Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.

1457522081.jpg