Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber'i ziyaret eden Dr. Erdoğan Mirata, "Şaka Gibi... Hatıralar Hatırlatmalar” adlı kitabını sundu.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, kitabında aslen Larnaka kazasına bağlı Köfünye köyünden başlayan çocukluk, gençlik ve yetişkinlik anılarını anlatan Mirata, yaşanmışlıklarını ele aldığı kitabında anılarını anlatırken bir taraftan da sorgulamalar yaptığını, düşünce, öneri ve fikirlerin cesaretle ve açık açık tartışıldığı bir dertleşme dilinde yazdığını belirtti.

Kıbrıs'ın ilk Ortodont-Dişhekimi de olan Mirata mesleki yaşamındaki anılarının da yaşamında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, ülkenin değerli ve önemli Doktorlarından olan Erdoğan Mirata'nın anılarının Kıbrıs'ın resmi tarihinde bulunan yazılardan farklı olarak gerçek ve yaşanmış hayatların yansımaları olduğunu ifade etti.

Siber, uzun yıllar resmi tarih içerisinde bilgilere sahip olan toplumun özellikle son yıllarda yerli yazarlar tarafından yazılan kitap sayısında artış olması nedeniyle olaylara farklı açılardan da bakma şansına sahip olduğunu belirtti. Siber, Dr. Erdoğan Mirata'ya kitap için teşekkür ederek kitabın meclis kütüphanesinde de yer almasından memnun olacağını belirtti.