Yönetmenliğini Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği “Olağan Denemeler” adlı kısa film, Güney Kıbrıs’ta bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan “Cyprus Comic Con” festivaline seçildi. Olağan Denemeler festivalde gösterilecek olan tek Kıbrıs Türk filmi.

Yönetmen Vasvi Çiftcioğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, “Olağan Denemeler”, 4 Eylül Pazar günü saat 17.00’de, “Cyprus Comic Con” festivali kapsamında Güney Lefkoşa’daki “Filoxenia Konferans Merkezi”nde gösterilecek. Bu gösterim, “Olağan Denemeler”in Güney Kıbrıs’taki beşinci gösterimi olacak.

Geçen yıl yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı “Cyprus Comic Con” festivalinin bu yılki onur konukları arasında “Game of Thrones” dizisinde “büyük üstat” rolündeki Julian Glove da var. Çizgi roman tutkunlarına yönelik bir festival olan “Cyprus Comic Con”; korku, bilim kurgu ve fantastik türdeki film gösterimlerinin yanı sıra, bilgisayar oyunu turnuvalarına ve kostümlü oyunlara da ev sahipliği yapacak.

Hiçbir kurumdan maddi destek alınmaksızın çekilen “Olağan Denemeler”, OSCAR Seçmeleri’ne katılan ilk ve tek Kıbrıs Türk yapımı kısa film olma özelliğini taşıyor.