Toprak sanatının kullanıldığı serginin açılışını Meclis Başkanı Sibel Siber yaptı. Kokteyl de düzenlenen serginin açılışına milletvekilleri, sanatçılar, sanat severler ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Osman Keten, yaşamın metaforlardan ibaret olduğunu belirterek, bunların önce kendinden başlayıp ülke tarih ve coğrafyayla yüzleşmeyi getirdiğine işaret etti.

İnsanın bu şekilde kendi varettiğini belirten Keten, bu yönde yerine getirdikleri görevden memnuniyet duyduğunu söyledi, sergiye katkı ve destek veren herkese teşekkür etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, serginin açılışını yapmaktan heyecan duyduğunu çünkü her sanat serginin açılışını yapmanın kendine de katkı yaptığını vurguladı.

Siber, çok açılış yaptığını ancak bunların çoğunlukla sanat etkinliği açılışı olduğunu belirterek, bunun ülkede üretken duyarlı bir halk olduğunu gösterdiğini kaydetti. Siber, sanatçıların eserleriyle ülkeyi, insanı düşünmeye, geliştirmeye ittiğini ifade ederek, yaşamı sanatın güzelleştirdiğine dikkat çekti.

Sanatın içinde kin nefret kavga değil, barış güzellik sevgi olduğunu belirten Siber, yüzleşmenin her zaman herkes tarafından yapılması ve gelecekte daha güzelin yakalanabileceğini vurugladı.