Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, sanatın her zaman güzelleştirici bir yanı olduğunu belirterek, sanatsal etkinliklerin fazla olmasının ülke ve toplum için gurur verici olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Sanatçı Zülâl Karlıova’nın “Bırakın Uçsunlar” adını verdiği 8. kişisel resim sergisi Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonunda açıldı.

Kuş temalı tablolardan oluşan serginin açılışını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptı. Açılışa Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da katıldı.

Serginin açılışı öncesi konuşan Karlıova, birçok olumsuz koşulun kuşların telef olmasına neden olduğunu vurgulayarak doğanın her zaman canlılar ile güzel olduğunu belirtti.

Karlıova, bu konuda bir farkındalık yaratmak istediğini ifade ederek kuşların vurulmamasını ve tutsak edilmemesini diledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, sanatın her zaman güzelleştirici bir yanı olduğunu belirterek, ülkenin ve dünyanın güzellikleri, varlıklarını sanatsal dille ifade etmenin ayrı bir özellik olduğunu söyledi.

Sanatçıların bu nedenle değerli olduğuna vurgu yapan Siber, sanatçıların çoğalmasının, bulunduğu ülkeye her zaman güzellik kattığını ifade etti.

Siber “Güzelliklerimizin farkına varalım. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz önem, her hafta sanatsal olayların ülkemizde var olması bizim için güzel bir mutluluktur” diyerek sanatçı Karlıova’yı kutladı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından yapıldı.

Sanatçı Karlıova’nın 8. kişisel sergisinde çeşitli ebatlarda tuval üzerinde 67 eseri bulunuyor. Sergi 15 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

1491900461.jpg

1491900460.jpg