Yaşar Ersoy’un yönettiği, Orkun Bozkurt ve Aysan Özcezarlı’nın yazdığı oyun, Gazimağusa Belediyesi’nin ev sahipliğinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin işbirliğinde saat 21:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda sahnelenecek.

Orkun Bozkurt ve Aysan Özcezarlı’nın gerçek hayatta yaşanmış olaylardan esinlenerek yazdıkları oyunda izleyicilere sunulacak ‘biz burdayız’ isyanları, kumlara bırakılmak istenen ‘Tekerlek İzleri’ gibi çarpıcı ve trajikomik durumlar izleyenleri bencillikleriyle, utançlarıyla yüzleştirirken aynı zamanda sevgi dolu duygular da gönderecek. Tüm ekip olarak oyunda görev alan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun oyuncuları, kısa da olsa K.T. Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri ile aynı sahneyi paylaşıyor.

Oyunda, Günay Kibrit, Orkun Bozkurt, Sevdiye Tecimer, Hatice Kuyucu, özlem Sesli, Ömer Cumhru Bulduk, Emrullah Alşan, Yusuf usul, Erdoğan Kavaz, Hatice Tezcan, Erol Refikoğlu, Osman Ateş, Döndü Ozata, Aytunç Şabanlı, Melek Erdil, Barış refikoğlu, Asu Demircioğlu, İzel Seylani, Özgür Oktay, Kıymet Karabiber, Melihat Melis Beşe, Cem Aykut, Umut Ersoy, Baran Yardım, Öykü Oktay, Helin Şen rol alıyor.

Yaşamın önündeki engellerin kaldırılması özlemini dile getiren ve bunu talep eden “Tekerlek İzleri” oyunuyla ilgili en çarpıcı cümle: “Hiç ayak izim olmadı kumlarda… Ne çok isterdim oysa, Tekerlek izlerimi bırakabildim yalnızca Kimse gör(e)medi!”

Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden 10 TL fiyatla satılan biletler aynı fiyatla kapıdan da alınabilecek. Daha ayrıntılı bilgi için belediye halkla ilişkilerin 630 0 500 numaralı telefonu aranabilir.