“12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü” kapsamında “2030’a Giden Yol: Yoksulluğu Yok Etmek ve Sürdürülebilir Üretimi ve Tüketimi Elde Etmek” temasıyla düzenlenen etkinlikler tamamlandı. HASDER Enstitüsü’nde dün gece gerçekleşen etkinlikte, “Aptallık Çağı” film gösterildi.

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Uluslararası Gençlik Günü kapsamında Ağustos ayı boyunca AB Bilgi Merkezi ve Halk Sanatları Vakfı (HASDER) tarafından düzenlenen etkinliklerde gençler sürdürülebilir kalkınma faaliyetlerini tartıştı. Etkinlikler film gösterimiyle tamamlandı.

HASDER’deki film gösteriminden önce bir konuşma yapan Avrupa Komisyonu Altyapı, Özel Sektör Kalkınma ve Burslardan Sorumlu Bölüm Başkanı Alessandro Bianciardi, “AB’nin Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi, kaynakları verimli yöneten ve kullanan, ekonomik, ekolojik ve sosyal inovasyon potansiyelini ortaya çıkarabilen, sürdürülebilir toplumlar oluşturmayı, yaşam kalitesini sürekli geliştirmeyi hedefliyor” dedi.

1471432160.jpg

Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamada, “2030 gündeminin belirlenmesinde, kamuoyu danışma toplantıları, ortaklarla diyalog ve geniş çaplı araştırmalar yapmak suretiyle, AB önemli bir rol oynadı. Herkes için yoksulluğun yok edilmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasını hedefleyen bu evrensel gündem uygulanmaya kondukça AB de üstlendiği öncü rolü sürdürecek” ifadesine yer verildi.