Etkinlikle eğitim, kültür, çok dillilik ve gençlik konularının Avrupa Komisyon Üyesi Androulla Vassiliou açılış konuşmasını yaparak MAGEM ve Youth Power’in insan hakları konusuna güçlerini birleştirerek sahip çıkmalarını görmekten memnuniyet duyduğu belirtti. Bunun yanında Vassiliou, Proje çerçevesinde Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk’lerin birlikte çalışacak olmalarının ve uzlaşı için projenin koyacağı katkının çok önemli olduğunu belirtti.

Proje Yöneticisi Mertkan Hami Proje’nin 3 aşamasının kapasite geliştirme, lobicilik&Savunuculuk ve danışmanlık olduğunu belirtti. Buna ilaveten Hami projenin, insan hakları ihlaline maruz kalan gençlerin ve dezavantajlı grupların psikolojik yardım alabilmeleri içinde psikologlarla kurulacak İnsan Hakları Birimi’nde birlikte çalışacaklarını ifade etti. Proje kapasite geliştirmek için birçok eğitimler ve etkinlikler düzenlemeyi hedef alıyor.

 

MAGEM Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Tegiye Birey insan hakları konusunun ve projenin kapsamının sadece Kıbrıslı gençlerden değil fakat azınlıkta kalan dezavantajlı gençlerden de oluştuğunu vurguladı.Birey, İnsan haklarının herkes için olduğunu, ülkemizde okuyan birçok yabancı öğrencinin de haklarının gözetilmesi gerektiğini belirtti. Youthopia Projesi çerçevesinde bu gençlerin hakları ile de farkındalık çalışmaları yapılıp, desteğin verileceğini ifade eden Birey, “İnsan hakları tüm insanlar içindir” dedi.

Kıbrıs’taki toplumları biraraya getirerek insan hakları ve gençlerin durumunu ada çapında gündeme getirmeyi amaçlayan YOUTHOPIA Kıbrıs’taki dezavantajlı gençlerin ekonomik ve sosyal haklarının gündeme getirerek insani haklarını geliştirmeyi hedef alıyor. Proje, insan hakları temalı küçük hibe programları yanısıra, atölye çalışmaları, eğitimler, ağ geliştirme aktiviteleri içeriyor.  Buna ilaveten proje çerçevesinde İnsan Hakları Birimi  kurularak gençlere ve dezavantajlı gruplara hizmet verecek.