A Milli Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Ufuk Sarıca, milli takımın Sırbistan karşısında en önemli silahının baskılı savunma olduğunu söyledi.

12 Dev Adam'ın grupta mağlubiyet almayan Sırbistan ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Ufuk Sarıca, Türkiye Basketbol Federasyonu resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

"SIRBİSTAN BİZİM YENEBİLECEĞİMİZ BİR TAKIM"

Turnuvadaki bütün maçların arka arkaya oynandığı için hepsinin zor geçtiğini belirten Ufuk Sarıca, "Dün grupta alınan diğer sonuçlardan sonra bugünkü maçın kıymeti de arttı ve bizim için en az Almanya maçı kadar önem kazandı. Sonuç itibarı ile kazanırsak ve İzlanda'yı da yenersek artık grup birinciliği için mücadele ediyor hale geleceğiz. Aksi bir sonuç olursa da İtalya'nın kazanarak devam etmesi durumunda çok iyi başladığımız grup maçlarını dördüncü sırada tamamlama riskimiz de var. Sırbistan aslında bizim yenebileceğimiz bir takım. Belli bir düzenle oynadığımız takdirde onları mağlup edebileceğimizi düşünüyoruz. Yalnız bir sıkıntı var ki dün akşam bizim maçımız geç bitti ve bugünkü maç saati de bir hayli erken. Bu noktada şanssızlık yaşadığımızı düşünüyorum, maç saatleri ters oldu" şeklinde konuştu.

"EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ BASKILI SAVUNMAMIZ"

A Milli Basketbol Takımı'nın, Sırbistan karşısındaki en önemli silahının baskılı savunma olduğunu vurgulayan Sarıca, sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle pick & roll konusunda çok tehlikeli Sırbistan ve dört numaralardan da sayı bulabiliyorlar. Onlara istedikleri alanları vermeden baskı kurmamız ve rakibi dar alanlara sıkıştırmamız gerekiyor. Tabii ki en önemli konulardan biri de maça iyi başlamak. Biz Almanya'ya da İtalya'ya da karşı bunu yaptık. Ritmi aldığımızda enerjimizi tüm maça yayabiliyoruz. Dünkü oyunda içeriyi çok iyi kullandık, bugün de oralarda artılarımız olacak, kullanabilirsek maçı kazanmak için de avantaj sahibi oluruz."