Arda Turan, Barcelona'ya transferi, Katalan kulübünün transfer yasağı ile alakalı 6 ay oynayamayacak olma durumu ve ayrıca o süre zarfında başka bir takıma kiralık gidip gitmeyeceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Barcelona ile bugün sözleşme imzalayan Arda Turan, imza töreni ve Katalan ekibinin taraftarlarıyla buluşmasının ardından Türk gazetecilerle de kaldığı otelde sohbet etti. Milli futbolcu, burada gazetecilerin sorularına içtenlikle yanıt verdi.

Arda'nın sohbetinden satır başları şu şekilde:

"6 ay oynamayacağım süre adına, gelen teklifler için herkese teşekkür ederim. Hem kulübümün hem benim böyle bir düşüncemiz yok. Tamamiyle Barcelona kulübünün iç yapısına adapte olmaya çalışacağım. Evet zor bir dönem. Antrenman yapıp kendimi hazır tutmaya çalışacağım. Sonuçta bir daha hayatım boyunca 28 yaşında olamayacağım. Kariyerimin en güzel yıllarındayım. Allah izin verirse en iyisini verip başarılı olmak istiyorum."

"BU ÖNEMLİ BİR GURUR"

Sözlerine transfer sürecini anlatarak başlayan Barcelonalı futbolcu Arda Turan, "Barcelonaya transferim beni çok mutlu etti. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Bu önemli bir gurur. Buralara nasıl geldiğimi biliyorum ve bundan sonrası için bizi örnek alan kardeşlerimiz için en iyi Arda'yı göstereceğim. Kulüp kariyerimde kulüp bazındaki eksiklikleri tamamlamak istiyorum" yorumunu yaptı.

"KARİYERİMİN EN GÜZEL YILLARINDAYIM"

Kişisel olarak beklentilerine de değinen 28 yaşındaki yıldız oyuncu, "En üst seviyede olmak için çalıştım. Athletico Madrid ile hep bu seviyeleri yaşadık. Yeri gelmişken Atleti'deki başkana, hocama, yöneticilere, takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ben bu seviyeleri 4 yıl boyunca yaşadım. Avrupa'nın en büyük kupalarını en büyük maçlarını beraber oynadık. Şimdi Dünya'nın en büyük kulübünde bu oyunu en iyi oynayan kulübünde oynayacağım. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Ama bunun keyfini çıkartmak istiyorum. Eğlenmek istiyorum. Bir daha hayatım boyunca 28 yaşında olamayacağım. Kariyerimin en güzel yıllarındayım. Allah izin verirse en iyisini verip başarılı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

TRANSFER YASAĞI HAKKINDA

Barcelona'da 6 ay oynayamayacağının sorulması üzerine Arda, "Barcelona kulübü dünyanın en üst seviyesi. O yüzden en iyisini vermek için dikkat edeceğim. Biraz daha donanım biraz daha çalışıp fazla çalışıp fiziğime kendi kültürüme katkı yapacağım. Gelen kiralık oynamam konusundaki teklifler için de herkese teşekkür ederim. Hem kulübümün hem benim böyle bir düşüncemiz yok. Tamamiyle Barcelona kulübünün iç yapısına oraya adapte olmaya çalışacağım. Evet zor bir dönem. Antrenman yapıp kendimi hazır tutmaya çalışacağım. Bu zamanda milli maçlarda olacak; hocam görev verirse kendimi hazır tutucam" yanıtını verdi.

"FATİH HOCA ÇOK MUTLU"

"Fatih Terim'le ne konuştunuz?" sorusuna ise deneyimli futbolcu, "Hoca gerçekten çok mutlu. Çünkü beni en iyi anlayabilecek insanlardan biri. Çünkü transfer olarak Türk tarihindeki en büyük başarılı transferlerden birini yapmıştı. Milan gibi dünyanın en önemli takımlarından birini başına geçmek çok önemli bir olay; Fiorentina'dan sonra... Beni anladı bana destek verdi, çokta hoşuna gitti, duygusallaştığını gördüm. Zaten beni arayan paylaştığım bazı insanlara bendeki emeği olan insanlara çok teşekkür ettim, Fatih Terim'in de bende çok emeği var. Aradığında da çok teşekkür ettim" açıklamasında bulundu.

Barcelona'nın yeni transferi Arda Turan, milli takımdaki arkadaşları hakkında ise, "Burak ve Selçuk ile sürekli konuşuyoruz. Gökhan Gönül ve Caner aradılar sağ olsunlar. İsmail Köybaşı aramış ulaşamadı. Tuncay ağabey, Tümer abi mesaj attı. Hakan Şükür aradı. Herkes aradı sağ olsun. Emre Bölezoğlu'da aradı" dedi.

BARCELONA HAYALİ...

"Barcelona benim hayalimdi" diyerek açıklamalarına devam eden Arda, "Hayatım boyunca her zaman böyleydi. Ona göre davranmıştım .Atletico Madridli arkadaşlarım bilirler, onlarla sonra telefonla konuştuğumuzda şaka yaptılar" yorumunu yaptı.

Athletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo'nun, "Arda parayı seçti" şeklinde bir ifadesi olup olmadığı sorulması üzerine milli futbolcu, şöyle konuştu:

"Öyle bir ifadesi yok. Bizde konuştuk öyle bir ifadesi yok. Benim başkanım aynı zamanda benim en iyi arkadaşım. Athletico Madrid her dönemimde benim kalmamı istediler. Koşmuyor diye çıkan haberler hep yalandı. Yüzde yüz uydurmaydı. Hiçbir zaman Athletico Madrid kulübünden olumsuz bir şey duymadım."

Arda Turan:

Arda Turan: