Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçında Astana'yı konuk eden Galatasaray, rakibiyle 1-1 berabere kalarak grubu üçüncü sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi biletini kaptı.

Galatasaray'da 3. dönemine başlayan ve 3. resmi maçına Astana karşısında çıkan Mustafa Denizli, Selçuk İnan'ın yanında görev yapan futbolcuyu yine değiştirdi. Takımın başındaki ilk maçında Kasımpaşa karşısında ön liberoda Selçuk İnan-Emre Çolak ikilisine görev veren Denizli, Bursaspor maçında Selçuk İnan-Rodriguez ikilisini tercih ederken, Astana karşısına çıkan kadroda Selçuk'un yanındaki isim bu kez Chedjou oldu.

Süper Lig'de son oynanan ve 3-0 kazanılan Bursaspor karşılaşmasının 11'inde tek değişiklik yapan tecrübeli çalıştırıcı, Jose Rodriguez'in yerine Olcan Adın'a şans tanıdı.

Galatasaray, taraftarı önünde çıktığı karşılaşmaya baskılı başladı. İlk bölümde oyunu rakip sahaya yığarak gol arayışlarına giren sarı-kırmızılı takım, 15. dakikada kalesinde tehlike yaşamasına rağmen hücumdaki etkili mücadelesini sürdürdü.

UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam etmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Astana ise savunma güvenliğini ön planda tutarak maça başladı. Maçın 5. dakikasında Twumasi'nin şutunda direğe takılan Kazakistan temsilcisi, savunmada etkili bir performans ortaya koyarak baskılı oynayan rakibinin pozisyonlarını savuşturmayı bildi.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçın ikinci yarısına Galatasaray hızlı başlasa da golü bulan taraf Astana oldu. Konuk ekip, 62. dakikada Twumasi'nin golüyle 1-0 öne geçse de, Galatasaraya bu golün hemen iki dakika sonrasında Selçuk İnan'ın golüyle skora dengeyi getirdi.

Mücadelenin geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Galatasaray bu sonucun ardından 5 puanla grubu 3. sırada tamamlarken, Astana ise 4 puanla son sırada kalarak Avrupa Kupaları'na veda etti.