UEFA Avrupa Ligi'nde Skenderbeu'yu deplasmanda mağlup eden Beşiktaş, pazartesi günü ligde Gençlerbirliği'ni de yenip bayram havasına girmek istiyor.

Ligde geride kalan 4 haftada sadece Trabzonspor'a 2. haftada mağlup olan Beşiktaş'ta, hafta içerisinde Skenderbeu maçından alınan galibiyet sonrası gözler Gençlerbirliği maçından alınacak 3 puana çevrilmiş durumda. Siyah-beyazlılar Ankara deplasmanından da 3 puanla dönüp son haftalara galibiyet serisiyle devam etmenin planları yapılıyor.

Hem ligde hem Avrupa'da oynadığı futbolla ligin en hazır takımı konumunda görünen Şenol Güneş ve öğrencileri, pazartesi günü oynanacak olan Gençlerbirliği maçına kilitlenmiş durumda. Öte yandan Avrupa Ligi'nde Arnavutluk deplasmanında rotasyona giden Şenol Güneş'in Gençlerbirliği maçında ideal 11'ine döneceği bildirildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde son 2 haftada oynadığı Gaziantepspor ve Medipol Başakşehir maçında sahaya sürdüğü 11'i Ankara'da da kullanacak. Skenderbeu maçında ilk 11'de yer almayan Dusko Tosic, Mario Gomez ve Gökhan Töre'de Gençlerbirliği maçında ilk 11'deki yerlerini alacak. Öte yandan Avrupa Ligi'ndeki cezası nedeniyle Skenderbeu maçında oynayamayan Olcay Şahan da as takıma geri dönecek. Skenderbeu maçında bazı pozisyonlarda yaptığı hatalı tercihleriyle Şenol Güneş'in eleştiri oklarına hedef olan Quaresma ise Geçnlerbirliği maçında yedek kulübesinde görev bekleyecek.

OĞUZHAN GÖREV ALAMAYACAK

Hem milli takımda hem de Beşiktaş'ta son haftalarda oynadığı futbolla göz dolduran Oğuzhan Özyakup'un sakatlığı düzeldi ve koşulara başladı. Ancak genç futbolcunun antrenman eksiği sebebiyle Gençlerbirliği maçında forma giymesi zor olsa da, Şenol Güneş'in Oğuzhan'ı pazartesi günü yedek kulübesinde oturtacağı ve oyunun gidişatına göre milli futbolcuyu sahaya süreceği bildirildi.