Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Manchester City'den transfer edilen Jason Denayer'in piyasa değerinin 30 milyon Pound olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı bir spor programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sponsorluk anlaşmalarına yönelik sorulan bir soruyu yanıtlayan Özbek, "Biz ön tarafa da reklam alacağız. Şu an görüşüyoruz, iki firma kaldı. Biri yabancı, biri yerli firma bunların. Odebank ile basketbolda imzalayacağız. Sponsorluklar da düşüşü sizler de izliyorsunuz. Galatasaray Türkiye pazarında hak ettiği değere şu an ulaşamadı. Buna ulaşmak için kuvvetli çaba içerisindeyiz" dedi.

"IBRAHIMOVIC'IN CEBİNE SENEDE 25 MİLYON DOLAR GİRİYOR"

Sezon öncesi yıldız oyuncu Ibrahimovic hakkında çıkan transfer dedikodularını da değerlendiren Özbek, "Ibrahimovic dünyadaki en çok para kazanan 5 sporcudan bir tanesi. Hiç gündemimizde yoktu böyle bir şey. Ibrahimovic ağzımdan çıkmadı. Hiç görüşmedik. Yalanladık, 1 ay daha yazdılar. Benim imzamı taklit etmişler, adamla mektuplaşmışım. Uçak bileti yapmışlar Ibrahimovic İstanbula geliyor diye. Bunlar komedi dizisi. Galatasaray için elbette en yakışanı, en başarılısını getirmek bizim görevimiz. Adamın cebine 25 milyon dolar giriyor senede" diye konuştu.

"DENAYER'İN DEĞERİ 30 MİLYON POUND"

İngiliz ekibi Manchester City'den transfer edilen Jason Denayer'in piyasa değeri bakımından Türkiye'ye transfer edilen en pahalı oyuncu olduğunu ifade eden başkan Özbek, "Denayer'i getirdik. Podolski'yi 2 buçuk milyona aldığımız zaman değeri düştü. Biz Podolski'ye 10 milyon versek bunlar konuşulmazdı. Denayer piyasa değeri bakımından 30 milyon Pound'luk 20 yaşında bir futbolcu. Taraftar yüksek beklenti içinde olabilir. Galatasaray'ın 30 milyona yakın seveni olan bir kulüp. Bir tişört alan, atkı alan, Galatasaray'a 5 kuruş veren kişinin kulübü eleştirmeye hakkı var. 110 yıldan gelen bir başarıyı günlük tavırlarla yönetmemiz mümkün değil. Günlük olaylarla popilist olursunuz. Benim öyle bir amacım yok. Taraftarım Dursun Özbek yönetimini 3-5 sene sonra değerlendirsin. Seneler geçiyor. 5 yıl sonra biz de gündeme geleceğiz. Ne yaptık, ne karar yararlı ver zararlı olduk diye. 3 yıllık faaliyeti bir bitireyim sonra artısıyla eksisiyle koyun" şeklinde konuştu.