Saat 20.00'de başlayacak dev maçı yönetecek FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık da kariyerinde ilk derbisine çıkacak. 35 yaşındaki Ali Palabıyık, Süper Lig'deki 5. yılında tarihi bir maçta görev yapacak.

Deplasmanda 5 yıl sonra bir ilk

41 bin 903 kişi kapasiteli Vodafone Arena'da yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı kendilerine ayrılan kale arkası tribünde takımlarını destekleyebilecek.

Galatasaray taraftarları son olarak 2010-2011 sezonunun 31. haftasında, 30 Nisan 2011 tarihinde Beşiktaş ile Dolmabahçe'de oynanan derbiyi statta izlemişti. Beşiktaş ile Galatasaray arasında 20 Kasım 2011'de oynanan maçla başlayan yasak, yine bu iki takım arasında yapılacak karşılaşmayla sona erecek.

Zirve yarışı

Beşiktaş ile Galatasaray, derbide ligin zirvesini ele geçirebilmek için mücadele edecek.

Süper Lig'de 5. haftaya 12 puanla Medipol Başakşehir lider girerken, Beşiktaş ve Galatasaray 10'ar puan ve gol averajıyla ikinci ve üçüncü sırayı aldı.

Derbide büyük taraftar desteği altında oynayacak Beşiktaş, Vodafone Arena'da çıkacağı altıncı lig maçını da kazanmayı, Galatasaray ise rakibine yeni stadında ilk puan kayıplarını yaşatmayı amaçlıyor.

Sezon başında yaklaşık 32 bin kombine satışı gerçekleştiren Beşiktaş'ta, belirlenen yüksek fiyatlara rağmen satışa sunulan biletlerin çok büyük bölümü satıldı. Derbi kapalı gişe oynanacak.

Beşiktaş'ta eksik oyuncu yok

Benfica maçında sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un yanı sıra Akhisar Belediyespor karşısında ayağına aldığı darbeyle sakatlık geçiren Gökhan İnler, takımla antrenmanlara katılarak derbi mücadelesi öncesinde eksiklerini tamamlamaya çalıştı.

Siyah-beyazlı takımın maça Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Olcay Şahan, Cenk Tosun muhtemel 11'le çıkması bekleniyor. 

Beşiktaş'ı evinde yenen ilk takım olmaya çalışacak

Galatasaray, Vodafone Arena'da oynanacak ilk derbiyi kazanmanın yanı sıra rakibine sahasında ilk mağlubiyetini tattırmayı hedefliyor.

Sarı-kırmızılı takım derbiden galibiyetle ayrılarak, hem aynı puana sahip rakibini geride bırakmaya hem de Vodafone Arena'da siyah-beyazlıları yenen ilk takım olmaya çalışacak.

Beşiktaş, Vodafone Arena'da şu ana kadar oynadığı 5 karşılaşmada da galip gelmeyi başarmıştı. Galatasaray, ayrıca bu sezon rakibine ligde ilk mağlubiyetini yaşatmanın hesaplarını yapıyor.

Geçen haftaki kadroda değişiklik beklenmiyor

Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in, Süper Lig'de geçen hafta Çaykur Rizespor'u 2-0 yendikleri maçın ilk 11'ini Beşiktaş karşısında da sahaya sürmesi bekleniyor.

Sarı-kırmızılı takımın derbiye, kalede Fernando Muslera, savunmada Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, ön liberoda Tolga Ciğerci ve Selçuk İnan, sağ açıkta Yasin Öztekin, forvet arkasında Wesley Sneijder, sol açıkta Armindo Bruma ve forvette Eren Derdiyok ile çıkması öngörülüyor.

Galatasaray'da tedavileri devam eden Serdar Aziz, Lukas Podolski ve Kolbeinn Sigthorsson, derbi maçın kadrosunda yer almayacak. Sakatlığı bulunan Nigel de Jong'un ise karşılaşmada görev alması zor görünüyor.

Kaynak: Al Jazeera