11 Temmuz tarihinde Almanya'nın Magdeburg kentinde gerçekleştirilecek olan dünya ağır sıklet boks şampiyonasının boksörlerinin ikisi de Türk sporcularla maçlara hazırlanmayı tercih ettiler.

Özbekistanlı efsane boksörü Ruslan Chagaev ile Alman Francesco Pianeta, Türk sporcularla hazırlıklarını sürdürüyor. Alman Pianeta, hayatının en önemli maçına Türk boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan ile sparring dövüşleri yaparak hazırlanmayı tercih etti. Konu hakkında bir açıklama yapan boksör Fırat Arslan, "Pianeta, gerçekten çok güçlü bir boksör. Beni bu maç için seçmesinin en büyük nedeni uzun yıllardan beri profesyonel ringlerde edinmiş olduğum tecrübe ve dünya şampiyonluğudur. Kendisine çalışmalarımız boyunca çeşitli taktikler vererek gelişimine katkı sağladığımı düşünüyorum. Dünya şampiyonluk maçlarına hazırlanırken Türkler'in seçilmesi bizim kalitemizi de göstermektedir" şeklinde konuştu.

ÖZBEK CHAGAEV DE TÜRK ANTRENÖR İLE HAZIRLANIYOR

Özbeklerin efsane boksörü ve yıllardan beri dünya şampiyonluklarına imza atan Özbek boksör Chagaev, bu önemli karşılaşmaya Türk teknik adamlarla hazırlanıyor. Hamburg'da bulunan ve ünlü promotör Erol Ceylan'a ait antrenman tesislerini seçen Özbek boksör, antrenör Bülent Başer ile de çalışmalar yaptı. Konu hakkında bir açıklama yapan Türk boks tarihinin ilk profesyonel boks antrenörü Bülent Başer, "Tesislerimiz dünyanın seçkin mekanları arasında yer almaktadır. Bünyemizde bulundurduğumuz dünyaca ünlü boksörler ve kendimize ait tekniklerimizi de öğrenmek isteyen Özbek dünya şampiyonu bu avantajlardan yararlanmak amacıyla tesislerimize gelerek dünya şampiyonluk maçına hazırlanmayı tercih etmiştir. Daha önce de yine dünya şampiyonlarını tesislerimizde maçlara hazırladık. Bunlar arasında Klitschko'nun birçok rakibi bizi tercih etti" şeklinde konuştu.

VEDAT ALYAZ: "PROFESYONEL BOKSTA ÇOK İYİYİZ"

Profesyonel boks yazarı Vedat Alyaz da Avrupa'daki profesyonel boksta büyük söz sahibi olduklarını ve dünyaca ünlü başarılara imza attıklarını belirterek, "Türk medyası pek haberdar değil buradaki başarılarımızdan. Ancak dünya profesyonel boks arenasında büyük söz sahibiyiz. Gerek antrenör, gerek menajer ve gerekse tesislerimizle boks dünyasının gözlerini kamaştırıyoruz. Birçok şampiyon bizlerle çalışmak için can atıyor. Gelecek yıllarda çok daha büyük başarılara imza atacağız. Bizi izlemeye devam edin" şeklinde konuştu.

Dünya şampiyonlarının tercihi Türk boksörler