Havadis Spor'un haberine göre, Süper Lig’in 5’inci haftasında oynanan derbi maçında GAÜ Çetinkaya, Yenicami karşısında 2-0 galip geldi ve ligin zirvesine ortak oldu. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da izlediği maçta sarı-kırmızılı ekip son şampiyon Yenicami’ye bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşattı.

Maçın önemli anları:

  1. dakikada sol kanattan Salih Güvensoy son çizgiye kadar indi, topu penaltı noktasına kesti John Okoliğ gelişine vurdu kaleci Cenk ayaklarıyla önledi.
  2. dakikada sağ kanattan Hüseyin Kayalılar’ın son çizgiden ara kale direğine havalandırdığı topa faye kafayla vurdu Ünal Kaya çizgi üzerinden kafayla çıkardı.

Devre 0-0 sona erdi.

  1. dakikada Mehmet Göktaş’ın kaptırdığı topla kontratağa kalkan GAÜ Çetinkaya’da Barine Eko ceza sahasına girdi, kaleci Ozan’ın müdahalesi ile yerde kalınca hakem Mehmet Sezener penaltı kararı verdi. Penaltı vuruşunu Hermann golle sonuçlandırdı: (1-0).

84.dakikada Barine Eko yaklaşık 45 metre sürdüğü topla ceza yayına kadar indi. Oshobe’nin yaptığı faul ile GAÜ Çetinkaya serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu Hüseyin Kayalılar kullandı ve plase sert vuruşla top direk dibinden filelere gönderdi: (2-0).