Geçtiğimiz hafta sonu KKTC’de düzenlenen F3J Yavrukuş Soarist Cup Eurotour yarışması KKTC Milli Takımının şampiyonluğu ile neticelendi.

Toplam 10 ülkeden 47 yarışmacının katılımıyla Geçitkale Havaalanı’nda gerçekleşen sezonun ilk eurotour yarışmasında KKTC Takımı yarışma boyu yaptıkları başarılı uçuşlarla 3 sporcusunu bireysel sıralamada fly-off uçuşlarına dahil etmeyi başardı.

Yarışmadan KKTC ekibinden Salahi Tezel, Erel Cankan ve Mehmet Gökşah Pazar günü öğledensonra yapılan final uçuşlarında yer aldılar ve bireysel sıralamada da Salahi Tezel 5., Erel Cankan 6., ve Mehmet Gökşah ise 8. sırada yarışmayı tamamladı. Bireysel sıralamada Alman sporcu Manuel Reinecke birinci, Ukranyadan Dymtro Kharlamov ikinci ve yine Almanya’dan Julian Benz üçüncülüğü elde etti. Takım sıralamasında ise Salahi Tezel, Erel Cankan, Mehmet Gökşah, Serhat Alışan ve Mehmet Serden’den kurulu KKTC Milli Takımı şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.

Geçtiğimiz yıllarda uluslararası açık yarışma olarak düzenlenen KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun organize ettiği yarışma bu yıl ilk kez eurotour takvimine dahil edilerek uluslararası resmi yarışma statüsünde yapıldı.

KKTC F3J sporcuları geçtiğimiz yıl eurotour yarışmalarında önemli başarılar elde etmiş ve yine bir ilki gerçekleştirerek ilk kez Türkiye Milli Takımı altında tamamen KKTC’li F3J sporcularından kurulu bir takımla Avrupa şampiyonasına katılıp Avrupa üçüncülüğü elde etmeyi başarmıştı.