Ziraat Türkiye Kupası H Grubu ilk hafta maçında Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Tuzlaspor’a konuk olan Fenerbahçe, kupaya 3 puanla başladı. Sarı lacivertliler maçtan Karahan Yasir Subaşı ve Ramazan Civelek'in golleriyle 2-1 galip ayrılırken, ev sahibi ekibin tek golü Okan Baydemir'den geldi.

Maçın 8. dakikası oynanırken, stat dışından atılan yumruk büyüklüğünde bir taş önce Fenerbahçeli Kadlec'e isabet etti. Ne olduğunu anlamayan Kadlec, görev bölgesini terk ederken, Mehmet Topuz dışarıdan sahaya atılan  taşı yerden alıp hakeme götürdü. Hakem, taşı saha kenarındaki temsilcilere verirken, gene dışarıdan atılan bir taş Tuzlasporlu Haluk'un boynuna isabet etti. Haluk yere yığılıp kalırken, oyun yaklaşık 5 dakika durdu. Saha içinde boyun bölgesine dikiş atılan Haluk, daha sonra oyuna devam etti.

0nor09.jpg

zqpnjg.jpg

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Tuzlaspor karşılaşmasına sezon boyunca forma şansı bulamayan genç oyunculardan oluşan bir kadroyla çıktı. As oyuncularını dinlendiren Pereira, takımını Ertuğrul Taşkıran, Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba, Michal Kadlec, Yasir Subaşı, Ozan Tufan, Muhammed Samed Karakoç, Mehmet Topuz, Ramazan Civelek, Melih Okutan ve Uygar Mert Zeybek ilk 11'iyle sahaya sürdü.

Kaleci Ertuğrul, Yasir ve Muhammed Samed, kariyerlerinde ilk kez Fenerbahçe formasını resmi olarak giydiği karşılaşmada ilk yarım saat direnen Tuzlaspor, Fenerbahçe'nin ataklarını kesmeye çalışırken 40. dakikada Yasir Subaşı'nın golüne engel olamadılar ve ilk yarıyı geride kapattılar.

İkinci yarının başında dakikalar 47'yi gösterirken Ramazan'ın attığı gol ile Fenerbahçe 2-0 öne geçti. Fakat Tuzlaspor 52'de Okan Baydemir ile sürpriz bir gol buldu maçın skorunu belirleyen isim oldu. Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'na 3 puanla başlayarak Antalyaspor ile grupta liderliği paylaştı.