Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe deplasmanda, Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Mersin İdmanyurdu'nun kontrataklarını durdurmaları sayesinde zor olacağını düşündükleri karşılaşmayı kolay hale getirdiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, milli takımlar için verilen aradan sonra oyananan maçların, futbolcuların alışma süreci bakımından zor olduğunu ancak bugün Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında gerekli konsantrasyonu sağlayarak, başarılı olduklarını kaydetti.

Takım dinamiğinin başarıyla sağlandığını dile getiren Pereira, Mersin İdmanyurdu'nun verdiği boşlukları kullandıklarını ve fazla pozisyon ürettiklerini vurgulayarak, "Belki 6 gol atabilirdik, daha fazla gol atabilecek pozisyona girdik" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun kontrataklarda tehlikeli olduğuna değinen Pereira, "Onlara alan bırakmadık. Kontrataklarını durdurduk. Rakibi oynatmadık diyebiliriz. Bu baskıyı yaptık. Genel anlamda iyi maç oldu. Zor olacağını düşündüğümüz maçı performansımızla kolay hale getirdik. Aldığımız 3 puan için mutluyuz. Önemli bir 3 puandı. Mücadelemize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"YAPMAMIZ GEREKEN ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEK"

Bir basın mensubunun Mersin İdmanyurdu'nun kötü bir performans gösterdiğini ifade etmesi üzerine Vitor Pereira, "Bu beni çok fazla ilgilendiren nokta değil. Benim problemim değil. Kendi takımıma konsantreyim. Mersin İdmanyurdu'nun kendi içerisindeki sorunlar benim işimin sınırları dahiline girmiyor. Beni bu akşam Mersin İdmanyurdu'yla ilgili tek ilgilendiren, kendi dinamiğimizi Mersin İdmanyurdu'na karşı istediğimiz gibi uygulayabilmekti. Onların bize verdiği boşlukları doldurabilmekti. Bizim işimiz sadece kendi çalışmamıza devam etmek. Bizim de dışarıda kalan oyuncularımız var ama teknik direktör hayatı böyle konularla geçer. Tek yapmamız gereken, çalışmaya devam etmek ve sorunlarımızı çözmek" şeklinde konuştu.

"HEM GOL ATMAK HEM DE GOL YEMEMEK ÖNEMLİ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, oyuncularının tarzlarına saygı duyduğunu ve tarzlarına özgürlük tanıdığının altını çizerek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu akşam takımımın oynadığı oyundan son derece mutluyum. Mücadelecilerdi. Yapılan işlerin hakkını verdik. Olumlu hareketler yapıldığında devamını getirerek başardık. Benim için en önemli noktalardan biri buydu; en önemli olan takımın dengeli bir görüntü sergilemesi. Hem ofansif hem defansif, iyi bir şekilde, dengeli bir şekilde sahaya yayılmalıyız. Oyuncularıma önde olma özgürlüğünü de veriyorum. Bu anlamda benim için hem gol atmak hem gol yememek son derece önemli. Oyunu kontrol etmek demek benim için futbolda hem ofansif hem defansif anlamda kontroldür. Hiçbir zaman Mehmet Topal veya Josef De Souza'ya "hücum yapmayın, ceza sahasına gitmeyin" demedim. Topu kaybedince o dengeyi sağlamalarını istiyorum. Hücumda rol alabilirler. İstemediğim şey Topal'dan ve De Souza'dan sadece defansif oynamalarını istemiyorum. Bugün de Topal'ın performansını çok sevdim. Alper'in de ofansif ve defansif performansını beğendim. Genel anlamda takımın gösterdiği performanstan son derece memnunum."