TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray kaptanı Selçuk İnan'ın 2 resmi müsabakadan men cezasını onadı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda Galatasaray kaptanı Selçuk İnan'ın 2 resmi müsabakadan men cezasını ve Akhisar Belediyespor futbolcusu Douglas Ferreira 3 resmi müsabakadan men cezasını onadı.

Tahkim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda aldığı kararlar şöyle:

"Akhisar Belediye Gençlik Spor Kulübü'nün futbolcusu Douglas Ferreira ile ilgili PFDK'nın 17.09.2015 tarihli ve E.2015-2016/104, K.2015-2016/95 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamı dikkate alınarak yapılan müzakere neticesinde, PFDK'ca Akhisar Belediye Gençlik Spor Kulübü'nün futbolcusu Douglas Ferreira'nın rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle, FDT'nin 43.ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine, cezanın onanmasına oy birliği ile, kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşıdığı anlaşıldığından Akhisar Belediye Gençlik Spor Kulübü'nün futbolcusu Douglas Ferreira ile ilgili "yaptırımın ertelenmesi" talebinin kabulüne, PFDK'ca verilen 3 resmi müsabakadan men cezasından henüz infaz edilmeyen yalnız 1 resmi müsabakadan men cezasının 1 yıl süreyle ertelenmesine,

Oy birliği ile Galatasaray futbolcusu Selçuk İnan ile ilgili PFDK'nın 17.09.2015 tarihli ve E.2015-2016/77, K.2015-2016/97 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamı dikkate alınarak yapılan müzakere neticesinde, PFDK'ca Galatasaray futbolcusu Selçuk İnan'ın rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle, FDT'nin 43.,35/4. ve 12. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men ve 8 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine, cezanın onanmasına, oy birliği ile, kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından Galatasaray A.Ş.'nin futbolcusu Selçuk İnan ile ilgili "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine, oy birliği ile karar verilmiştir"