Havadis Spor'un haberine göre, K-Pet Süper Lig’de 29. hafta heyecanı bugün başlıyor.

Yenicami’nin geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından gözler, küme düşme ve play-out hattına çevrildi.

29. haftada bugün 7 maç, yarın ise tek maç oynanacak.

Şampiyon Yenicami bugün saat 17.30’da başlayacak maçta Cihangir’i konuk edecek. Siyah beyazlılar bu maçın ardından şampiyonluk kupasına kavuşacak.

Öte yandan play-out bölgesinde yer alan Mağusa Türk Gücü de saat 17.30’da Binatlı’ya konuk olacak.

Düşme hattını ve play-out bölgesini yakından ilgilendiren, Merit Alsancak Yeşilova-Gençlik Gücü, Ozanköy-Baf Ülkü Yurdu, Yeni Boğaziçi-Gençler Birliği, Doğan Türk Birliği-Lefke ve Yalova-Türk Ocağı maçları ise saat 16.00’da başlayacak.

Ligde 29. hafta, yarın saat 16.00’da GAÜ Çetinkaya ile Küçük Kaymaklı arasında oynanacak başkent derbisi ile tamamlanacak.

Alt sıralar kaynayacak

Ligde 29.hafta öncesine kadar ligden düşmeyi garantileyen takım yok.

Çok zor görünse de son sıradaki Ozanköy bile alacağı 6 puan ve rakiplerinin puan kaybetmesi sonucu play-out şansını zorlayabilir.

Ancak asıl çekişmenin play-out bölgesinde yaşanacağı da kesin.

Gençlik Gücü, Gençler Birliği ve Yeni Boğaziçi’nin play-out hattından çıkması zor görünürken, Mağusa Türk Gücü ise play-out hattının en üst sırasında yer alarak Cihangir veya Türk Ocağı’nı aşağıya çekebilir.

Hatta Mağusa Türk Gücü, Türk Ocağı ve Cihangir’in son 2 maçlarını kazanması ve 41 puanlı Baf Ülkü Yurdu, Lefke ve Küçük Kaymaklı’nın olası puan kayıpları tabloyu bir anda değiştirebilir.

Rahat durumda görünen 41 puanlı takımlar bir anda play-out sıralamasında en üstte yer alan Mağusa Türk Gücü’nün yerini alabilir.