Özellikle ilk yarıda tutuk bir performans sergileyen Fransa ikinci yarıda biraz daha hareketlendi. Daha fazla savunma ağırlıklı olması beklenen Rumenler ise Fransa karşısında özellikle Gençlerbirliği futbolcusu Stancu ile birkaç net pozisyondan yararlanamadı. İlk yarıda 13. dakikada Griezzman'ın bir kafa vuruşu direkten döndü. İlk yarıda Giroud'un performansı ve pas hataları da eleştiri aldı. Fakat Giroud yine sahneye çıktı ve golünü attı. 58'de Payet'in ortasında Giroud'un kafa vuruşu ağlarla buluştu. Bu pozisyonda kaleciye faul itirazı da yapıldı. Bu golden 7 dakika sonra ise Rumenler golü buldu. Stanciu'nun ceza sahasında düşürülmesinin ardından kazanılan penaltı vuruşunu uzun yıllardır Türkiye'de forma giyen Stancu gole çevirdi ve maça eşitlik geldi. 

89'da ise bu maçta en çok dikkat çeken isim Dimitri Payet ceza sahasının sol çaprazından sol ayağıyla adeta 90'a gönderdi ve takımını galibiyeta taşıdı. 

Karşılaşmada Türkiye Süper Ligi'nde oynayan iki futbolcu da Romanya adına forma giydi. Gençlerbirliği'nden Bogdan Stancu ve Osmanlıspor'dan Gabriel Torje. 

Gruptaki diğer maç Arnavutluk ile İsviçre arasında Cumartesi günü saat 16.00'da oynanacak.

fransa1.jpg

Ünlü DJ David Guetta da açılış gösterisinde performans sundu.

Euro 2016 açılışı, Fransa ile Romanya arasında Stade de France'taki ilk maç öncesinde yapıldı. 

Fransa'nın 80 bin 338 seyirci kapasitesiyle en büyük stadı olan Stade de France'ta yaklaşık 15 dakika süren gösteride, üzerinde yeşil, beyaz, gri desenler bulunan ve zemini kaplayan bir örtünün üzerinde çeşitli figürler sergilendi.

Gösteri sırasında, sahanın ortasında üzerinde EURO 2016 logosu bulunan ve yan cephelerinde atlıkarınca resimleri yer alan altıgen şeklindeki kutudan, EURO 2016'nın resmi şarkısını besteleyen DJ David Guetta çıkarak müzik çaldı.

Gösteride 150'den fazla dansçı müzik eşliğinde dans ederek çeşitli figürler oluşturdu. Bu sırada sahanın kenarlarına da ışıklarla yansıtmalar yapıldı. Stadın bir tribününde Eyfel Kulesi figürü açılırken, turnuvaya katılan ülkelerin bayrakları da tribünlerdeki seyircilerin ellerindeki renkli kağıtlarla oluşturuldu.

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Temmuz'a kadar sürecek EURO 2016'da karşılaşmalar Paris'in yanı sıra Bordo, Lens, Lille, Lyon, Marsilya, Nice, Saint-Denis, Saint-Etienne ve Toulouse kentlerinde yapılacak.