İngiltere yine bir Avrupa Futbol Şampiyonası'na galibiyetle başlayamadı. 73'te Dier'ın frikik golüyle öne geçen İngiltere, Berezutski'nin uzatma dakikalarında gelen golüne engel olamadı ve maç 1-1 sona erdi. 

Bu skorun ardından B Grubu'nda ilk maçlar sonunda Galler ilk sıraya yerleşti. Birer puanlı İngiltere ve Rusya takipte. Son sırada ise Slovakya var. 

Maç öncesi iki takım taraftarları arasında yine kavga çıktı.

Marsilya’nın turistik eski liman bölgesinde çıkan kavgada, 2'si ağır 6 kişi yaralandı. Ağır yaralanan Rus vatandaşının kalp krizi geçirdiği ve yaşam mücadelesi verdiği bildirildi. Diğer ağır yaralı İngiliz taraftarının durumunun da ciddiyetini koruduğu belirtildi.

taraftar1.jpg

Sayıları 500’ü bulan taraftarları ayırmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kalan polis, kavgaya karışan 6 kişiyi sorgulamak üzere gözaltına aldı.

Dün yine kentte Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgayı polis güçlükle ayırmış ve 9 kişiyi sorgulamıştı.

Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, bu akşam oynanacak İngiltere-Rusya maçını, turnuvanın en riskli beş müsabakasından biri olarak gördüklerini bildirmişti.

"I TELE" kanalına konuşan Kanner, "İngiltere-Rusya maçı, turnuvanın en riskli beş maçından biri. Her an patlamaya hazır bir maç ama biz bu patlamayı önlemek için her türlü tedbiri aldık." ifadelerini kullanmıştı.

UEFA kınadı 

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "UEFA, Marsilya'da çıkan olayları kınıyor. Bu tür şiddet olaylarına karışanlar, futbolun içinde yer alamaz." ifadeleri yer aldı.

Marsilya’da İngiltere ve Rusya arasında bu akşam oynanacak maç öncesi iki takım taraftarları arasında çıkan kavgada 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

Kaynak: Al Jazeera