Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda, futbol şube sorumlusu Ahmet Serttaş, hem görevinden hem de yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Serttaş, yaptığı yazılı açıklamada, istifasını noter aracılığı ile kulübe gönderdiğini belirterek, 14 Kasım'da yapılacak olan olağanüstü genel kurulda, oluşması muhtemel yönetimin daha rahat çalışması açısından bu kararı aldığını belirtti. Bulunduğu görevin çok önemli olduğuna dikkat çeken Serttaş, "Cumartesi günü yapılacak olan olağanüstü genel kurulda şekillenecek olan yeni yönetimin rahat bir şekilde bu önemli görevi üstlenebilecek ve taşıyabilecek birine devretmesi ve kulübün de önünü açmak maksadıyla yönetim dışında olmamda fayda gördüm ve bu yüzden hem yönetim kurulu üyeliğinden hem de görevimden istifa ettim" dedi.

İstifasının takımın ligdeki konumuyla ilgisinin olmadığını, kulüp içerisindeki yönetimsel sıkıntılardan kaynaklandığını dile getiren Serttaş, görevde bulunduğu süre zarfında kendisinden beklenen maddi desteğin çok daha fazlasını kulübe aktardığını ve bu desteği tamamen kulübe hibe ederek takıma katkı sunduğunu söyledi.

Bundan sonraki süreçte takıma başarı dileyen Serttaş, "Gücüm yettiği kadar daha önce olduğu gibi bundan sonra da takıma destek vermeye devam edeceğim" diye konuştu.